Deputatul Stelian Dolha: Am decis să nu mai candidez în competiţia internă din PNL. Listele sunt trimise deja la Bucureşti

Deputatul liberal Stelian Dolha a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a retras din competiţia internă pentru stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Dolha a precizat că şi-a prezentat şi demisia din funcţia de vicepreşedinte PNL la nivel naţional, dar că va rămâne în partid, ca orice membru de rând.

         „E o conferinţă de presă pe care nu aş fi vrut să o ţin niciodată, dar, pentru că aşa e în politică, lucrurile se întâmplă şi trebuie să le spunem pe nume, e de datoria mea să o fac. Să ştiţi că am decis să nu candidez în competiţia internă pentru alegerile parlamentare din această toamnă, din Biroul Politic Judeţean Interimar al partidului. Motivele sunt multiple. Până la urmă, activitatea mea ca parlamentar din grupul parlamentar al PNL, din Comisia pentru agricultură, din plen cred că este transparentă, la vedere şi cred că nimeni nu poate să o conteste.

         Întorcându-mă azi la ce se întâmplă în PNL, o să vă spun de la început că nu e vorba de nicio competiţie. E un simulacru ieftin, cu rezultate deja cunoscute. De ce? Pentru că listele sunt deja trimise la Bucureşti, se ştiu, or eu la aşa ceva nu pot să particip”, a declarat Stelian Dolha.

         Parlamentarul liberal a menţionat că în urmă cu câteva zile a trimis o Scrisoare deschisă conducerii PNL, alături de alţi colegi din PNL, prin care cerea anunţarea unor criterii pentru stabilirea candidaţilor, precum aderenţa la valorile liberale, implicare în campaniile electorale, munca în PNL, notorietate şi putere electorală.

         „Toate aceste lucruri se pot face cu ajutorul unui sondaj de opinie, iar pe urmă votul trebuie să-l dea oastea Partidului Naţional Liberal. Dacă tot îi chemăm pe oamenii ăştia de fiecare dată, la tot felul de întâlniri, mi se pare firesc să-i chemăm şi acum să-şi dea un vot pentru că sunt reprezentanţii lor în Parlamentul României timp de patru ani. Aşa ar fi firesc, e o chestie de elementară democraţie”, a menţionat deputatul Dolha, precizând că acesta este şi pulsul din teritoriu.

         Deputatul PNL a adăugat că această solicitare a fost făcut mai întâi în interiorul PNL, într-o şedinţă de Birou Politic Judeţean Interimar, însă s-a lovit „de un zid al tăcerii”, neprimind niciun răspund nici în urma acelei scrisori deschise.

         „A ieşit preşedintele interimar, obraznic chiar, să vorbească despre cu totul şi cu totul altceva, de interese personale. Eu ştiu că el patru ani de zile, în Consiliul Judeţean, n-a scos o frază. Nu cred că e el acum în măsură să-mi spună despre interese personale etc.”, a  declarat Dolha.

         Acesta ar fi putut uza şi de „dreptul de preempţiune”, o decizie recentă a BPN PNL, în urma căreia parlamentarii în funcţie ar avea prioritate la candidatură, însă nu i s-a părut corect.

***

E un aranjament orchestrat de "preşedintele din umbră"

„Conducerea actuală, listele care deja sunt trimise, fac parte dintr-un aranjament care este orchestrat de nimeni altul decât cel care a orchestrat toate aceste lucruri timp de mai bine de 20 şi ceva de ani în fostul Partid Democrat Liberal („nimeni altul decât Ioan Oltean”). El nu candidează pentru că nu vrea să mai candideze, ci pentru că e clar că sunt nişte criterii acolo, deontologice, de integritate care nu-i mai permit, dar în schimb îşi doreşte altceva. Îşi doreşte oameni pe care să-i poată controla, oameni din aluat slab, prin care să conducă în continuare PNL. Despre asta e vorba”, a explicat Stelian Dolha.

         Acesta a menţionat că inclusiv structura Biroului Politic Judeţean Interimar a fost modificată faţă de discuţiile preliminare de către preşedintele interimar Robert Sighiartău, în urma unei discuţii „pe firul scurt”. În aceste condiţii, fostul PNL are doar 10% reprezentare în Biroul Politic Judeţean.

         În discursul său, deputatul Dolha a făcut referire şi la situaţia când şi-a asumat candidatura la Primăria Bistriţa şi când multe voci i-au spus că va fi sabotat.

         „Era de datoria mea să candidez şi nu puteam să las atunci partidul de izbelişte. Atunci, cel de care vă vorbeam mai înainte, de preşedintele din umbră, spunea: e cel mai bun candidat pe care-l avem, e minunat. Nici de Mesia nu vorbea aşa. În toate şedinţele şi toţi în cor: e candidatul ideal, l-am găsit, în sfârşit acceptă. Ca să-mi dau seama intrând în campania electorală că de fapt ceea ce înainte erau doar zvonuri s-au adeverit. M-am trezit în campania electorală, da, sabotat de o parte din fostul PDL şi puţin de la fostul PNL. Dolha trebuia să pice, Dolha trebuia să-şi frângă gâtul, pentru că altfel, dacă scotea un scor bun devenea preşedintele partidului”, a menţionat fostul lider PNL, completând că interesele de putere au fost mai mari decât cele pentru un scor electoral bun.

         Deputatul Stelian Dolha a punctat faptul că toate aceste lucruri au fost făcute „şi cu acordul unora de la Bucureşti”.

         „Astăzi, eu nu numai că nu mai candidez în acest simulacru ieftin, îmi dau demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, o funcţie de care n-am uzat niciodată, pe care am găsit-o întotdeauna cu o încărcătură mică. Eu nu mai pot sta la masă cu oameni care au girat aşa ceva în teritoriu. Şi la Bucureşti au fost zvonuri de sabotaj la o grămadă de sectoare.

         Nu plec din PNL, rămân simplu membru al Partidului Naţional Liberal. Traseismul nu este pentru mine şi nici în setul meu de valori, deşi am avut o grămadă de oferte pe care unii nu le-ar fi refuzat niciodată. Rămân simplu membru al PNL, dar e clar că nu mă regăsesc în anumite practici, iar clientelismul şi impostura o să le detest întotdeauna şi voi spune lucrurilor pe nume cât timp voi fi membru al acestui partid”, a concluzionat Stelian Dolha.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5