Deputatul Suciu îi cere primarului Ogâgău să nu-i pedepsească pe părinţii şi elevii din Cormaia

Deputatul social-democrat Daniel Suciu îl roagă pe  primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, să nu-i pedepsească pe părinţii şi elevii de la Cormaia, asta în contextul în care în localitatea componentă a oraşului-staţiune a existat o efervescenţă privind posibilitatea desfiinţării şcolii gimnaziale. 

         „Mă văd nevoit să transmit un mesaj şi o rugăminte în acelaşi timp către primarul oraşului Sângeorz Băi, domnul Traian Ogâgău. Am avut o întâlnire la Cormaia cu nişte părinţi şi vreau să vă spun că s-au întâmplat nişte lucruri care nu trebuiau să se întâmple în ceea ce priveşte şcoala din Cormaia. Domnul primar Traian Ogâgău, fără a avea o discuţie în Consiliul Local, a avut doar o consultare de cinci minute în Consiliul profesoral, a decis că vrea să defiinţeze şcoala de la Cormaia, unde sunt în clasele I-VIII 120 de elevi. Profesorii din şcoală i-au spus că nu sunt de acord cu aşa ceva, s-a întâlnit şi cu părinţii, care i-au spus că nu sunt de acord, pentru că e foarte complicat să transporţi 120 de copii cu autobuze sau autocare”, a prezentat situaţia de la Cormaia deputatul Suciu.

         Parlamentarul PSD a precizat că pentru şcoala de la Cormaia a fost depus un proiect de reabilitare, în valoare de 700.000 euro, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin PNDL.

         „Domnul primar, la insistenţele părinţilor a renunţat, în schimb a spus că nu va mai ajuta acea şcoală, chiar dacă nici măcar băi nu erau, să se descurce părinţii cum pot. Îi adresez o rugăminte foarte mare şi departe de orice adversitate politică, să ajute părinţii copiilor de pe Cormaia pentru că investiţia de a face o baie este de până în 6000 lei. Atât eu, cât şi consilierii locali şi părinţii de acolo am ajutat, dar mai lipsesc nişte bani. Chiar cred că o investiţie care costă mai puţin decât aerul condiţionat din biroul domniei sale poate ajuta ca 120 de copii să aibă condiţii civilizate”, a declarat Daniel Suciu.

         Parlamentarul PSD a menţionat că nu vrea să creadă că există vreo legătură între situaţia de la şcoală şi rezultatul alegerilor locale din iunie, când, la Cormaia, câştig de cauză a avut un alt candidat, iar nu actualul primar.

         „Sper să nu aibă nicio legătură această decizie a domniei sale şi mă bucur foarte mult că a renunţat la decizia de a nu pedepsi părinţi sau copii şi să-i facă să transporte copii de 6-7 ani, dimineaţa la ora 6 sau după amiaza la ora 19, ca să facă naveta, pentru un capriciu sau o decizie total neînţeleasă. E singurul mesaj pe care-l am. Cât despre Sângeorz Băi, să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi trebuie să lăsăm puţin timp ca să putem evalua performanţa administraţiei de acolo”, a concluzionat deputatul Suciu.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5