Tentativă de demitere a primarului din Sângeorz Băi. Traian Ogâgău: Nu mă interesează

Începând de astăzi, un grup de sângeorzeni nemulţumiţi de activitatea primarului Traian Ogâgău a declanşat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului din oraşul staţiune. Se pare că lucrurile au escaladat odată cu conflictul verbal avut de primarul în funcţie cu un cetăţean din oraş, Leon Filimon, episod în care edilul l-a înjurat şi ameninţat pe respectivul cetăţean. Astfel că o parte din locuitori, revoltaţi de această atitudine, a demarat acţiunea de strângere de semnături. Pentru organizarea referendumului, cel puţin 25% din cetăţenii cu drept de vot trebuie să semneze o cerere adresată prefectului judeţului. Dacă această acţiune va avea sorţi de izbândă rămâne de văzut, deocamdata reacţia primarului de pe Someş a fost una laconică: ”Nu mă interesează. Eu am venit să muncesc şi asta fac. Ordine, curăţenie, disciplină, iar asta supără pe unii care nu îşi mai pot face afacerile necurate cu administraţie public locală”. Contactat telefonic de redacţie, principalul oponent a lui Traian Ogâgău, deputatul PSD, Daniel Suciu, a declarat pentru cotidianul Răsunetul: “Am auzit de acest demers al cetăţenilor din Sângeorz Băi, dar pentru a nu politiza această acţiune am decis să nu fac comentarii, pentru a nu influenţa într-un fel sau altul opţiunile cetăţenilor din Sângeorz Băi”.

         Primarul Traian Ogâgău, pe de altă parte, se declară relativ mulţumit de munca depusă şi îşi continuă proiectele de pe agenda de lucru. Astfel că începând de luni va avea loc o inventariere a masei impozabile din oraş pentru a se verifica dacă toate construcţiile sunt declarate la Registrul agricol şi dacă situaţia scriptică este aceeasi cu cea din teren, pentru calcularea reală a impozitului, deoarece la bugetul local nu mai sunt bani. Primarul Traian Ogâgău declară că nu este nicidecum vorba de o creştere a impozitului ci doar de intrarea în legalitate.

         Bugetul local este în acest moment destul de sărac şi asta deoarece, declară edilul, banii au fost folosiţi pentru studii de fezabilitate şi proiecte de modernizare a staţiunii. Printre proiectele care urmează să intre în lucru se numără modernizarea trotuarelor de pe strada Republicii şi Carpaţi şi dotarea acestora cu mobilier stradal, dar şi asfaltarea şi pietruirea a 11 kilometri de drum forestier inclusiv drumul spre Mănăstirea Cormaia.

         În dezideratul primarului mai intră şi construirea unei baze sportive în locul actualului stadion care urmează să fie dotat la standarde europene cu tribune, vestiare, băi, saună şi alte utilităţi, construirea unui bazin didactic în locul fostei pieţe, amenajarea unei capele multiconfesionale în locul fostei Săli de nunţi care nu mai poate fi reabilitată şi utilizată ca sală de festivităţi, deoarece structura acesteia nu permite acest lucru. În ceea ce priveşte sala de evenimente, aceasta urmează să fie ridicată în cel mai scurt timp "Peste apă", în zona fostului SMA, loc în care va fi edificată şi o gradiniţă. In domeniul sănătăţii, Traian Ogâgău îşi doreşte să construiască un dispensar nou în locul fostei remize de pompieri.

         Cum curăţenia pare să fie lucrul capital pentru edil, acesta a achiziţionat o autospecială pentru măturat strada. Pentru a se asigura că staţiunea va rămâne curată, vechile camere sunt în funcţiune, primarul renunţând deocamdată la ideea de instala unele noi, care ar costa prea mult aşa că se va limita la cele existente. În schimb, în luna octombrie vor mai fi angajaţi doi poliţişti locali pentru a aplica sancţiuni, pe lânga cele 10 aplicate deja, sancţiuni pe care edilul le regretă, dar consideră că au fost necesare.

         În altă ordine de idei, duminica aceasta va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Regional Sărbătoarea Străbunilor, in zona numită “Lunca lui Ianas” pe Cormaia. Programul cuprinde expoziţii de animale, concursuri tematice, dar şi un program artistic asigurat de Ansamblul Folcloric Păuniţa din Sângeorz Băi, Ansamblul Rapsodia Trişcaşilor din Leşu, Formaţia de dansuri Măgureanul din Măgura Ilvei, Ansamblul Folcloric Poieniţa din Poiana Ilvei, ansambluri din Maieru şi Rodna, dar şi mulţi interpreţi de muzică populară. Evenimentul va debuta la ora 13:00, iar doritorii sunt aşteptaţi cu sufletul deschis.

 

 

Comentarii

15/09/17 13:50

Leon Costan (Filimon le e porecla, ocara)

16/09/17 10:38

Se zvoneşte că localităţile cu primari PSD nu lasă oamenii să meargă. Cauza: bacii Moldovean, Ungurean, Vrâncean şi Mioriţa nu s-au înscris în PSD!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5