Traian Ogâgău: Întregul colectiv munceşte pentru ca Sângeorzul să îşi recapete strălucirea de odinioară. Trei proiecte importante, depuse pentru fonduri europene

Primarul orașului stațiune Traian Ogâgău declară că în acest moment singura lui preocupare este aceea de a aduce stațiunea în stare de funcționare, iar lucrurile să se desfășoare așa cum este normal într-o zonă de interes turistic naţional.

         În acest moment, administrația locală a depus trei proiecte majore de infrastructură prin Programul Operational Regional, pe Axa 13, depunere lansată în 30 aprilie. Este vorba de “Îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane şi cultural-recreative în oraşul Sângeorz-Băi” ( Înfiinţare Centru de tineret-strada Sălciilor, Centrul multifuncţional cultural “Laurenţiu Oanea”-restaurare Vila 1, Reabilitare Pasarela Pietonală şi modernizare străzi-15 strazi), în valoare de 22.159.373,94 lei,    Construire Local Şcoală Gimnazială P+1E cu 9 săli de clasa şi anexe, în Oraş Sângeorz-Băi, str. Cormaia, judeţul Bistriţa-Năsăud (Construire Şcoala Cormaia şi modernizare străzi – asfaltare, apă şi canal – 9 străzi), în valoare de 17.894.916,97 lei și  Centru Social Sângeorz-Băi -Înfiinţare centru social pentru persoane vârstnice în staţiune şi amenajare spaţii verzi cu o valoare a proiectului de 19.999.930,39 lei.

         Edilul de pe Someș a reușit totuși să mai puncteze și câteva realizări de la preluarea mandatului. Este vorba de  inaugurarea Casei de Cultură a orașului, de construcția unei punți pietonale dat și de depunerea și aprobarea mai multor proiecte de infrastructură.

În ceea ce priveşte nemulţumirea generată de faptul ca într-o parte însemnată a oraşului de pe Someş nu se poate circula uşor din cauza gropilor, edilul spune că ştie foarte bine care este situaţia, tocmai de aceea a şi depus un proiect care vizează asfaltarea a 14 kilometri de drumuri. În primă fază, acesta a fost respins din cauza faptului că urmează să fie executate lucrări la apă şi canalizare aşa că pentru moment tot ceea ce poate să facă şi deja a făcut administraţia locală este să astupe gropile cu pietriş şi să le cilindreze, lucru care deja s-a întâmplat pe o lungime de 10 kilometri.

         O problemă  care a generat discuții și controverse intense este aceea a Vilei 13 care până la urmă a fost demolată deoarece reprezenta un adevărat pericol pentru cetățeni și turiști. Traian Ogâgău afirmă că toate lucrările au fost făcute cu respectarea prevederilor legale și că acest lucru era necesar pentru a putea dezvoltta alte proiecte în zona respectivă.

Aflat în plin scandal și într-o tentativă de demitere, primarul oraăului Sangeorz Bai, Traian Ogâgău, consideră că se află în centrul unui puci. Vă reamintim că aproape 3000 de sângeorzeni au adresat o cerere de suspendare din funcție și organizarea unui referendum pentru demiterea primarului de pe Someș. Motivele, sunt în viziunea edilului nerealiste acesta decalârand:” Dacă motivele ar fi reale, ar trebui să fiu închis, nu în libertate”.

         Oricum Prefectura județului Bistrița Năsăud a dat deja ordinul pentru organizarea referendumului, fapt contestat în instant de către edil. Chiar dacă în primă  instanţă acesta a pierdut, odată cu recursul și obținerea listelor de semnături, Traian Ogâgău declară că: “Multe dintre semnături sunt false și mulți oameni nu au semnat pentru așa ceva. Urmează ca justiția și organele abilitate să își dea verdictul, iar cei vinovați de falsurile acestea grosolane să fie trași la răspundere. Rog cetățenii să fie răbdători pentru că lucrurile sunt pe făgașul normal, iar Sângeorzul, cu ajutorul lui Dumnezeu, urmează să redevină perla județului nostru. Dar acest lucru se poate realiza doar în timp și ÎMPREUNĂ. Pentru că doar ÎMPREUNĂ  REUȘIM”.

         În ceea ce priveşte cele aproape 3000 de semnături, edilul sângeorzan are serioase dubii.  “Cred că oamenii nu au ştiut ce semnează, unii au crezut că semnează pentru construirea punţii, alţii împotriva capelei… De asemenea, mulţi dintre cei care se regăsesc pe liste sunt plecaţi din ţară, iar semnăturile seamăna foarte mult între ele. Am auzit că s-au dat şi bani dar nu sunt sigur, sunt doar zvonuri”.

         Traian Ogâgău consider că unora nu le convine că a fost spart cuibul de interese. “Au văzut că se munceşte şi nu le place, în plus e vorba de un grup de interese care nu îşi mai poate face de cap pentru că le-am spart cuibul. Dacă se va ajunge la referendum, se va crea un precedent periculos şi orice primar va fi în pericol de a fi demis din a doua zi de mandat”, a mai spus el.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5