Traian Ogâgău: Trăim într-o văgăună. Vezi ce propune edilul pentru modernizarea oraşului staţiune!

Situaţia oraşului staţiune Sângeorz Băi nu mai este de mult timp una normală sau măcar apropiată de normalitate. În ultimii 28 de ani, din perla judeţului a ajuns o adevărată ruină. Cel puţin aceasta este concluzia care a fost trasă astăzi în prima conferinţă de presă organizată de actuala administraţie. E drept că nici în teren lucrurile nu se prezintă prea bine. Peste 80% din gospodării nu beneficiază de apă curentă sau canalizare, străzile, în lungime de 14 kilometri, sunt într-o stare avansată de degradare şi te duc cu gândul mai degrabă la o zonă de război decât la o staţiune de interes naţional. Asta ca să nu mai vorbim de locurile de cazare care lipsesc aproape cu desăvârşire în perioada noiembrie- mai.

         Apele minerale care odinioară atrăgeau turiştii sunt concesionate cu un contract care de 17 ani nu a fost publicat în Monitorul Oficial, deci nu are nici o putere legală dar totuşi cei de la HEBE SA taie şi spânzură tot ce are legătură cu apele minerale. În decursul anului trecut, Primăria a obţinut dreptul de explorare a unui izVor cu apă minerală urmând ca după ce explorările sunt gata Primăria să primesască dreptul de exploatare a acestuia. Administraţia intenţionează să refacă vechile scalde cu ape minerale în scop terapeutic.

         Pentru toate aceste probleme, primarul Traian Ogâgău spune că are soluţii şi că se lucrează intens pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. Astfel că din spusele domniei sale în perioada următoare va începe lucrul la sistemul de apă şi canalizare pe străzile de „peste apă”, iar odată cu finalizarea acestor lucrări se va putea asfalta acea zonă. O altă problemă la care s-a găsit soluţie este aceea a punţii pietonale luate de viitură şi reconstruită în această perioadă din fonduri proprii. De asemenea două proiecte au fost deja aprobate şi urmează să fie puse în practică în cel mai scurt timp. Proiectele vizează modernizarea de străzi şi dotarea cu mobilier stradal în valoare de 2,5 milioane de lei, proiecte depuse şi aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

         Traian Ogâgău a prezenat o listă de proiecte care fie sunt în evaluare, fie urmează să fie depuse spre aprobare în perioada imediat următoare.

         În ceea ce priveşte decizia de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului, Ogâgău spune că a contestat toate deciziile prefecturii privitoare la acest referendum şi declară că oraşul staţiune nu are banii necesari pentru organizarea lui. În ceea ce priveşte semnăturile pentru demiterea sa, primarul sângeorzan declară că multe sunt false şi că oamenii nu ştiu pentru ce au semnat dar dacă cineva îi poate da un motiv real pentru care merită să fie demis nu se va ajunge la nici un referendum pentru că demisioneză imediat dar până atunci Traian Ogâgău îşi vede de treabă şi luptă pentru ca oraşul Sângerorz Băi să redevină ceea ce a fost odinioară tocmai de aceea doreşte să prezinte oamenilor proiectele la care lucrează.

 

Proiecte ale Primăriei Sângeorz-Băi 

 

Nr. crt.

Localitate

Denumire proiect

Stadiul derularii proiectului (depus, in curs de aprobare, finantat, in procent % de )

Sursa de finantare (programele operaționale)

1

Cormaia, Sîngeorz-Băi

Scoala P+1E cu 9 Sali de clasa si anexe, în Cormaia

Neaprobat, se redepune la rectificare bugetara noiembrie

PNDL

2

Sîngeorz-Băi

Modernizare Strazi  în Orașul Sîngeorz-Băi

Neaprobat, se redepune la rectificare bugetara noiembrie

PNDL

3

Sîngeorz-Băi

Reabilitare Trotuare cu acces auto și mobilier stradal în  oraș Sîngeorz-Băi

Aprobat, incep lucrarile

PNDL

4

Sîngeorz-Băi

Modernizarea Infrastructurii Rutiere Forestiere în Orașul Sîngeorz-Băi.

Aprobat, incep lucrarile

AFIR

5

Sîngeorz-Băi

S.O.S (Satul-Orasul-Statiunea) Aqua Primus

Redepunere final de septembrie

POR axa 7, prioritate 7.1

6

Sîngeorz-Băi

Construire bazin de inot didactic-scolar in Orasul Singeorz-Bai

Achizitie directa Studiu de Fezabilitate, depunere 2017

CNI

7

Sîngeorz-Băi

Complex sportiv cu teren de fotbal si tribuna acoperita in orasul Singeorz-Bai

Achizitie directa Studiu de Fezabilitate, depunere 2017

CNI

8

Sîngeorz-Băi

Construire si dotare gradinita cu program normal in Singeorz Bai pe strada Republicii

Achizitie directa Studiu de Fezabilitate, depunere 2017

PNDL

9

Sîngeorz-Băi

Construire Gradinita cu program normal – 4 Sali de grupa, strada Mioritei Singeorz Bai

CU reactualizat pentru depunere 2017

Ministerul Educatiei

10

Sîngeorz-Băi

Reconstructie punte pietonala distrusa de inundatii peste Somesul Mare la Singeorz Bai str Arinilor

Aprobat, incepere lucrari

Buget local

11

Singeorz Bai

Centrala Biomasa cladiri publice Singeorz Bai

Centralizare date pentru proiectare faza Studiu de Fezabilitate

POIM axa 6 prioritate 6.1

12

Singeorz Bai

Elaborare Plan Urbanistic General si Regulament Local de Urbanism

Faza de proiectare

Buget Local +Consiliul Judetean

13

Singeorz Bai

Achizitie Utilaj, Buldoexcavator

Elaborare Memoriu Justificativ

Grupul de Actiune Locala LIDER Bistrita Nasaud

 

 

 

Comentarii

11/01/18 08:45
Toni

Nu ar fi prima data. Si prin anul 2014, cand la guvernare era tot PSD-ul, in timpul mandatului lui Roland Venig, primaria din Sangeorz Bai avea conturile blocate si nu a putut plati salariile cateva luni. A fost nevoie de rugaminti ca sa se intervina la premierul Ponta pentru a debloca situatia creata. Exact ca in celebra replica a lui Dinica din filmul FILANTROPICA in regia lui Nae Caranfil:"mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană". De aici rezulta clar ca de vina este "sistemul". Dupa 1989, aproape 30 de ani atunci cand lucrurile merg prost dam vina pe "sistem". Si asta pentru ca e cel mai comod ca nimeni sa nu-si asume responsabilitatea. "Sistemul" e ceva abstract care nu are chip, nu are vină palpabilă. Nu are cont în bancă. Este efectul centralismului excesiv mostenit din perioada comunista. De aceea ,pentru a nu mai sta cu mana intinsa trebuie ca decizia si resursele sa fie mutate mai aproape de cetatean. De mai bine de 10 ani se tot vorbeste de descentralizare si nu se face nimic.
Cu alte cuvinte, este nevoie de o reforma administrativa profunda. Din pacate nu are cine. Guvernul actual se pare ca a renuntat total la reforma administrativ-teritoriala a tarii. Guvernul are alte "prioritati", precum modificarea legilor justitiei pentru apararea baronilor penali.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5