Referendumul de la Sângeorz Băi mai aşteaptă încă o decizie a instanţei de judecată. Vezi ce spune prefectul Ovidiu Frenţ!

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins cererea de suspendare a Referendumului de la Sângeorz Băi formulată de primarul Traian Ogâgău, documentul fiind făcut în nume propriu. Cu toate acestea, Instituţia Prefectului nu poate mişca încă nimic, dată fiind existenţa unei alte acţiuni în instanţă prin care se cere anularea respectivului ordin şi care nu are stabilită o dată de judecată. Informaţia este confirmată de prefectul Ovidiu Frenţ: „ Da, am văzut şi eu hotărârea Tribunalului Bistriţa-Năsăud, doar că, deocamdată, instituţia pe care o reprezint aşteaptă o altă decizie pe care Tribunalul va trebui să se pronunţe asupra unei alte cereri de anulare a aceluiaşi ordin”, a explicat prefectul Frenţ.

În ceea ce priveşte paşii următori care ar trebui urmaţi, prefectul Ovidiu Frenţ a spus următoarele: „ Dacă şi în acel caz, instanţa de judecată va respinge acţiunea de anulare a ordinului, atunci vom cere consiliului local al oraşului Sângeorz Băi intrarea în legalitate. Asta înseamnă că, fie vom ataca în contencios bugetul pe anul curent al oraşului, aşa cum prevede legea, mai ales că în acest buget nu există sumele de bani necesare pentru organizarea referendumului, fie primăria va aloca de bună voie acele sume de bani. Bugetul poate fi atacat în contencios pînă în luna august”, a conchis prefectul Ovidiu Frenţ.

Contextual,  decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud, aceasta spune următoarele:  „Respinge cererea de suspendare. Respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 293/31.10.2017 emis de Prefectul Județului Bistrița-Năsăud, cerere formulată de reclamantul T.O., în nume propriu și în calitate de primar al orașului Sîngeorz-Băi, în contradictoriu cu pârâtul prefectul județului Bistrița-Năsăud. Fără cheltuieli de judecată” .

Reamintim faptul că în octombrie anul trecut, Prefectura Bistrița-Năsăud a declanșat procedurile pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi ar fi prejudiciat bugetul oraşului.

Pentru organizarea referendumului este nevoie de semnăturile a 25% dintre alegătorii cu drept de vot din orașul Sîngeorz-Băi, adică 2.172 de semnături.

Petiția depusă la Prefectură prin care societatea civilă solicită demiterea prin referendum a primarului orașului Sîngeorz-Băi este susținută de aproximativ 3.000 de semnături.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5