Primar Traian Ogâgău: Două proiecte de 10 milioane euro, declarate admise la finanţare. La Sângeorz Băi avem proiecte de 40 milioane euro

Primarul Traian Ogâgău  a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele două proiecte de mobilitate urbană, depuse la ADR Nord-Vest, în valoare de 10 milioane de euro, au fost admise la finanţare, urmând să fie semnate contractele de finanţare. De altfel, o echipă de la ADR Nord-Vest a făcut vizita în teren, la începutul lunii. Cele două proiecte se încadrează în Axa 3, prin reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

         Potrivit acestuia, Proiectul 1  include piste de bicicletă pe ambele maluri ale Someșului Mare de la intrare până la ieșire din oraș, mobilier urban, microbuze electrice, depou, standuri cu biciclete, plus un pod rutier în zona stației de epurare și asfaltări de străzi. Valoarea proiectului este 5 milioane de euro. Al doilea proiect vizează tubarea Văii Borcutului cu zonă pietonală, piste de biciclete, mobilier urban și de-asemenea asfaltări de străzi, valoarea proiectului fiind tot 5 milioane de euro

„La Primăria Sângeorz -Băi, avem proiecte în valoare de peste 40 milioane euro, unele sunt semnate, cu contracte de finanţare, altele în curs de evaluare, iar multe dintre ele în precontractare, ceea ce înseamnă că până în primăvară vom semna contracte de investiţii în Sângeorz Băi, de o sumă frumuşică, cum nu am visat. Oportunităţile de fonduri europene pe care le-am prins anul acesta şi anul trecut au fost binevenite”, a precizat primarul Ogâgău.

Acesta a subliniat rolul echipei din administraţia locală, care munceşte în ritm susţinut, pentru că sunt foarte multe proiecte pentru „o mână de oameni”, mai ales că sunt „piedici depuse de anumiţi prieteni”.

         De altfel, primarul sângeorzean a explicat că pentru un alt proiect important, „S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus” a fost semnat contractul de finanţare. Proiectul a fost depus pe Axa 7 – Turism, Prioritatea 7.1- Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. „Este un proiect de 5 milioane euro, în care este cuprins şi acest izvor de apă minerală pe care l-am luat în 2016 în administraţia locală. Până în 2016 toate izvoarele erau deţinute de compania Hebe SA. Din 2016 avem licenţă de explorare, în vederea exploatării acelui izvor care prin acest proiect va fi amenajat. Vor fi terenuri de tenis, o scenă mobilă, alei prin pădurea-parc”, a explicat Traian Ogâgău.

Centrul social din Sângeorz, reabilitarea şcolii din Cormaia, reabilitarea Vilei 1 pentru amenajarea unor centre de creaţie şi a unui muzeu al apelor minerale sunt alte proiecte aflate în diferite stadii de implemnetare derulare. Edilul oraşului staţiune a adăugat că odată terminate aceste proiecte, investitorii vor căpăta încredere să investească în zonă.

***  

În context,  primarul oraşului a ţinut să precizeze că atât el, cât şi filiala PNL sunt foarte bucuroşi că au câştigat, irevocabil, acea „tentativă a unei mâini de impostori din Sângeorz Băi” care au vrut să-l demită printr-un referendum, acuzându-l pe deputatul Daniel Suciu că foloseşte tertipuri pentru a le bloca activitatea. „Acesta este motivul pentru care acea gaşcă de impostori au demarat acel referendum, pentru că se ştie foarte clar la câte proiecte muncim”, a remarcat Ogâgău.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]