Primar Traian Ogâgău: Sperăm ca până la finalul anului să semnăm cele două proiecte de mobilitate de 10 milioane euro

Primarul Traian Ogâgău consideră că până la sfârşitul acestui an există şanse să semneze contractele de finanţare pentru două proiecte europene în valoare de 10 milioane euro. De altfel, o echipă de la ADR Nord-Vest a făcut deja vizita în teren.

„Dragi sângeorzeni, putem fi mândri de realizările noastre! Ne bucurăm că am avut vizita în teren pentru două proiecte importante pentru comunitatea noastră, este vorba de Amenajare piste de biciclete și pod rutier pe Râul Someș plus asfaltări de străzi și Amenajare zonă pietonală pe Valea Borcutului și asfaltări de străzi.Este un pas important în demersul implementării proiectelor, urmând precontractarea și semnarea contractelor de finanțare”, a anunţat primarul Ogâgău.

Cele două proiecte se încadrează în Axa 3, prin reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

         Potrivit acestuia, Proiectul 1  include piste de bicicletă pe ambele maluri ale Someșului Mare de la intrare până la ieșire din oraș, mobilier urban, microbuze electrice, depou, standuri cu biciclete, plus un pod rutier în zona stației de epurare și asfaltări de străzi. Valoarea proiectului este 5 milioane de euro. Al doilea proiect vizează tubarea Văii Borcutului cu zonă pietonală, piste de biciclete, mobilier urban și de-asemenea asfaltări de străzi, valoarea proiectului fiind tot 5 milioane de euro

„Lucrurile s-au schimbat, modul de lucru s-a schimbat, viziunea asupra viitorului orașului Sângeorz-Bai s-a schimbat. Asta facem de doi ani și jumătate, proiecte, proiecte și iar proiecte, în valoare de peste 40 milioane de euro, acestea fiind singura noastră șansă pentru dezvoltarea comunității noastre, fie că unii vor să vadă sau nu, lucrurile se vor schimba cum nu am visat vreodată noi sângeorzenii. 
Împreună facem lucruri minunate!
”, declară primarul Traian Ogâgău.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5