Descoperă Valea Ascunsă - vin de Teaca! Vino la Cramă sau la magazinul din Bistriţa!

         Teaca, la fel ca şi Lechinţa, era recunoscută pe vremuri, pentru calitatea superioară  a vinului produs. Şi aici, primii butaşi au fost plantaţi de saşi, iar până în  1989 au avut o poveste frumoasă. Viile au rămas în paragină după Revoluţie, dar câţiva antreprenori s-au ambiţionat să reînvie această tradiţie, şi la Teaca.

         „Îngrijim 20 de hectare de viţă-de-vie, adică 93.330 de viţe, îmbăiate în câteva mii de ore de soare pe an, renăscute pe dealurile din Ascunsa, Teaca. Pe de altă parte, suntem o cramă de familie, dotată la cele mai înalte standarde de tehnologie, cu o capacitate de producţie de 100.000 de litri pe an. Lucrăm minuţios, atent, cu drag şi bucurie, ardeleneşte dacă vreţi, ca să „distilăm” nectarul viu născut de viţele noastre. Vă invităm să ne cunoaşteţi în fiecare sticlă de Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Sauvignon blanc şi Fetească neagră. Vinurile noastre sunt produse şi îmbuteliate de Crama Valea Ascunsă – vin de Teaca”, spune familia Muntean.

Silviu Muntean e proprietarul acestei crame boutique, o cramă mică, dar cu suflet mare, iar ing. Bettina Buican este vinificatorul. „Toate lucrările se fac automatizat, cu utilaje performante, Utilizăm un proces de vinificaţie standard, într-un stil nou. Şi anul acesta au fost produşi aproximativ  100.000 litri”, ne-a dezvăluit Bettina.

         Până la urmă, este un proiect de suflet gândit şi promovat din pasiune pentru vin, asta după ce tradiţia din familie era în zona procesării laptelui. Acum, vinurile Valea Ascunsă sunt pregătite să ofere aroma strugurelui abia cules, un gust proaspăt, uşor de recunoscut şi greu de uitat.

***

         La Teaca este amenajată şi o cramă, unde turiştii şi nu numai pot degusta vinul şi pot petrece momente de neuitat.

         Bistriţenii pot să-şi cumpere un vin bun pentru sărbătorile de iarnă de la magazinul care va fi deschis în câteva zile, în Piaţa Decebal. De asemenea,  puteţi opri la Crama din Teaca (nr. 361) sau la magazinul din localitate, informaţii suplimentare putând fi obţinute la telefon 0744.475750 sau email: [email protected]

Sauvignon Blanc 2017

Un Sauvignon foarte generos atât în aromă cât şi în gust. Dezvoltă arome de pepene galben, ardei gras şi flori de soc. Palatinul este cucerit instant de corpul suculent şi proaspăt.

Fetească Regală 2017

Dezvoltă arome plăcute de citrice, piersică şi ceai verde. La nivel gustativ prezintă o aciditate vibrantă, acoperită cu blândeţe de un corp plin şi armonios.

Fetească Albă 2017

Aromele proaspete de citrice în combinaţie cu flori albe de câmp te vor încânta încă din prima clipă la Fetească noastră albă. Prin aciditatea moderată şi corpul blând, vinul îşi spune povestea cu bucurie în orice moment al zilei ai alege.

Chardonnay 2017

Chardonnay-ul nostru dezvoltă arome ludice de fructe tropicale, maracuja şi mango, apoi continuă cu senzaţii dulci de mere şi citrice. Gustul este rotund, crocant şi plin de vioiciune.

Fetească Neagră Barrique 2017

Fetească neagră, tipică, blândă, caldă şi expresivă, baricată timp de 6 luni în barrique nou din stejar românesc. Abundă în arome de prune uscate, vişine supra-coapte, vanilie, scorţişoară şi o aluzie de ciocolată neagră. Gustativ vine în întâmpinarea palatinului, cu un corp elegant, taninuri catifelate şi o structură bună.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5