Medalie de Aur pentru Valea Ascunsă din Teaca, la Palatul Parlamentului, la cel mai mare festival de vinuri

Vinul de la Valea Ascunsă din Teaca a primit Medalia de Aur în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă Vinul.ro & GastroArt, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, în cadrul celui mai mare Festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival. Peste 150 de invitaţi au fost împreună într-o seară festivă atât pentru lumea vinului, cât şi pentru cei din domeniul gastronomiei. În afară de vinuri, au fost acordate distincții și pentru bucătari, scriitori, edituri, restaurante și alte companii cu rezultate deosebite în sfera gastronomiei. 
 
“În toți cei 11 ani de când anunțăm Premiile de excelență, evaluările au scos în prim plan produse de foarte bună calitate, a căror vânzare a crescut, la fel ca și prestigiul lor”, a subliniat Cezar Ioan, publisher al revistei Vinul.ro.
Premiile de excelență Vinul.ro 2019 au stat sub semnul primei Zile naționale a gastronomiei și vinurilor din România,  Crama Valea Ascunsă primind Medalia de Aur prin Sauvignon Blanc 2018.  După cum ne declară primarul Damian Muntean este a doua Medalie de Aur, după cea de la Concursul național BASF ”Povești cu vinuri românești”. 
 
 Crama Valea Ascunsă are o capacitatea de 170.000 de litri de vin, cam cât este şi potenţialul viei. De partea de vin se ocupă oenologul Darius Pripon. „El se ocupă de vinuri, noi ne ocupăm de partea de vie, să aducem strugurii într-o stare cât mai bună, sănătoşi. Via e într-o zonă nepoluată, între nişte păduri. Am avut două proiecte de reconversie, fiecare de câte 10 hectare, pentru care am primit 350.000 de euro. Pe urmă am făcut un proiect de 200.000 de euro pentru a cumpăra partea de utilaje, care a fost 50% nerambursabil. Nu ne mai extindem deocamdată, ne limităm aici pentru a face vinuri bune”, ne-a declarat Damian Muntean.
         „Lucrăm minuţios, atent, cu drag şi bucurie, ardeleneşte dacă vreţi, ca să „distilăm” nectarul viu născut de viţele noastre. Vă invităm să ne cunoaşteţi în fiecare sticlă de Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Sauvignon blanc şi Fetească neagră. Vinurile noastre sunt produse şi îmbuteliate de Crama Valea Ascunsă – vin de Teaca”, spune familia Muntean.
Silviu Muntean e proprietarul acestei crame boutique, o cramă mică, dar cu suflet mare.
 
         Până la urmă, este un proiect de suflet gândit şi promovat din pasiune pentru vin, asta după ce tradiţia din familie era în zona procesării laptelui. Acum, vinurile Valea Ascunsă sunt pregătite să ofere aroma strugurelui abia cules, un gust proaspăt, uşor de recunoscut şi greu de uitat.
 
     Bistriţenii pot să-şi cumpere un vin bun de la magazinul care a fost deschis pe str. Gheorghe Şincai.  De asemenea,  puteţi opri la Crama din Teaca (nr. 361) sau la magazinul din localitate, informaţii suplimentare putând fi obţinute la telefon 0744.475750. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5