Felicitări ! Premieră ! Vin cu medalii internaţionale, în judeţ. Crama din Jelna a câştigat renumita competiţie din Londra !

Este o bucurie pentru judeţul nostru şi un moment istoric câştigarea medaliei uneia dintre cele mai importante competiţii mondiale, ce a avut loc la Londra. London Wine Competition a  adunat mii de vinuri, iar dintre acestea juraţii au  acordat pentru Sauvignon Blanc Transilvanean, de la Crama Jelna Transilvania, Medalie de bronz. 
Sauvignon Blanc- proaspat si elegant seduce prin note intense de fructul pasiunii si pipi-du-chat. Aciditatea sa implineste structura si corpul voluptos.
Merită felicitări atât producâtorul, cât şi oenologul Darius Pripon Winemaker.
...........
Crama Jelna din judeţul Bistriţa-Năsăud continuă și dezvoltă o tradiţie viticolă adormită timp de mai multe secole.
Conform hărţilor vechi, printre care și harta iozefină (1766), pe dealurile Jelnei sunt reprezentate întinse plantaţii de viţă de vie.
Îngrijite cu dragoste, cele 26 de hectare de viţă de vie, dau rod următoarelor soiuri: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir.
În vinurile noastre veţi putea regăsi tipicitatea de Lechinţa-Jelna și anume: prospeţime, aciditate și rafinament.
Vinurile şi-au lăsat din cele mai vechi timpuri amprenta asupra acestei zone a Transilvaniei. Cea mai veche menţionare a vinurilor de Jelna a fost găsită în registrele bisericii din localitate, în care se menţionează că Petrus Murator, cel care a pictat biserica pe la 1520, a fost plătit în butoaie de vin de Jelna.
Mai multe despre Crama  Jelna pe www.jelnatransilvania.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5