Despre Sângeorzu Nou, în carte

Harnicii dascăli – Paraschiva şi Gavril Avram – au adunat, în ultimii ani, în cărţi, amintiri de neuitat din locurile prin care au trecut de-a lungul vieţii, prezentându-ni-le astfel spre nemurire. Aşa se face că am citit cărţi despre casele de copii din Năsăud şi Prundu Bârgăului, despre profesia de dascăl, precum şi despre cărţile citite de familia Avram.
Volumul „Memoria locului – Sângeorzu Nou” vine să întregească această galerie a faptelor frumoase pe care Paraschiva şi Gavril Avram, doi dascăli deosebiţi ai judeţului, le-au petrecut la Sângeorzu Nou între anii 1957-1960. După o experienţă didactică de şapte ani ca director la Şcoala Generală Matei, Gavril Avram este transferat la Sângeorzu Nou pentru a prelua direcţiunea şcolii, fiind mai apoi şi director al căminului cultural. În aceste locuri tânăra familie Avram cunoaşte şi bucuria primilor doi ani de căsătorie, precum şi bucuria imensă a naşterii primului copil. Clipe de neuitat petrecute împreună cu românii de aici, dar şi cu saşii cu care familia Avram a păstrat legătura şi după plecarea acestora în Germania.
Date despre sistemul de învăţământ din acea perioadă, aspecte geografice, dar şi prezenţa unui album cu fotografiile vremii întregesc frumuseţea acestei cărţi care vine să spună, încă o dată, că indiferent unde şi-ar derula activitatea, un profesionist face cinste locului. Aşa s-a întâmplat şi cu Paraschiva şi Gavril Avram, doi bistriţeni care au croit o adevărată carieră în domeniul învăţământului.

Comentarii

16/09/14 16:45
reinhold striffler

Hallo,

puteti sami scrieti und pot sa cumpar Cartea aceasta
Multumesc
Reinhold Striffler

19/03/21 19:15
Ștefan Sorina

Buna,m-ar interesa cum găsesc aceasta carte?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5