Din 20 februarie, specialiştii APIA ajung în toate localităţile judeţului pentru a-i informa pe fermieri despre Campania 2019!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  Centrul Județean Bistrița Năsăud va da startul   Campaniei de informare a fermierilor privind cererea unică de plată, aferentă anului 2019, având sloganul APIA SUSȚINE VALORILE COMUNE EUROPENE ȘI FERMIERII ROMÂNI. DEPUNE CEREREA UNICĂ DE PLATĂ ÎN PERIOADA 1 MARTIE – 15 MAI 2019!”.

Începând cu 20 februarie,  echipe de specialiști din cadrul APIA Centrul Județean Bistrița Năsăud se vor deplasa la toate UAT-urile din județ, în acțiuni tip caravană, pentru informarea și instruirea fermierilor  cu privire la perioada de depunere a cererii unice  de plată  pentru anul 2019, modalitatea de completare a acesteia, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi schemele/masurile de plată pentru care se pot solicita sprijin prin cererea unică de plată 2019.

 "Diseminarea informaţiei la nivelul UAT-urilor se va face şi cu sprijinul autorităţilor locale. Experiența campaniile anterioare a demonstrat că buna colaborare  cu administrațiile publice locale, a avut un impact pozitiv în accesarea fondurilor europene prin schemele/măsurile  de sprijin  derulate de APIA.vPerioada  în care fermierii  pot   depune cererea unică de sprijin la sediile APIA   este   1 martie – 15 mai 2019, conform programării stabilite pentru fiecare fermier", precizează directorul executiv, Emil Scurtu.  

***

Facem precizarea că planificarea instruirilor precum si programarea fermierilor pentru depuneara cererii  se poate găsi pe site-ul APIA Bistrița Năsăud la adresa www.apiabn.ro

Materialele de informare pentru Campania 2019 sunt postate pe site-ul instituției la rubrica:  Materiale de informare, link-ul http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare-anul-2019

 

 

                                                                

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5