Direcţia pentru Agricultură va prelua Camera Agricolă!

Activitatea de inspecţii va fi preluată de către direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucuresti, conform prevederilor Legii nr. 157/2016 privind unele măsuri pentru reorganizarea unor structuri aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucuresti preiau şi activitatea şi personalul Caselor Agronomului şi Camerelor Agricole judeţene din subordinea Consiliilor judeţene (care funcţionează cu un număr de 854 de posturi, la nivel naţional).

Inclusiv la nivelul judeţului nostru se lucrează, în prezent, la preluarea patrimoniului şi încadrarea personalului. 

Altfel, organigrama Ministerului Agriculturii urmează să fie modificată, una dintre cele mai importante schimbări vizând înfiinţarea Direcţiei politici în industrie alimentară şi comerţ, prin preluarea Serviciului industrie alimentară şi a Serviciului promovare şi schimburi cu produse agroalimentare din cadrul Direcţiei generale politici agricole şi industrie alimentara, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern aflat în prezent în dezbatere publică, scrie stiriagricole.ro.

De asemenea, noua organigrama precizează şi structura echipei care se va forma în jurul ministrului. Astfel, şeful MADR urmează să fie ajutat în activitatea sa de 3 secretari de stat şi 1 subsecretar de stat.

O alta modificare importantă vizează şi trecerea Agenţiei Domeniilor Statului în subordinea Ministerului Agriculturii. „Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Agenţia Domeniilor Statului, instituţie cu personalitate juridica, finanţată de la bugetul de stat, trece din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale”, se mai notează în actul normativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5