Laser

Doar un gest Christic, de generozitate, al ing. Ioan Repede

După cum bine ştiţi, în anul 2014, am fost aleşi trei Cetăţeani de Onoare ai Bistriţei: ing. Ioan Repede – director general SC Rombat SA Bistriţa, antrenorul emerit de box – prof. Nicolae Zăpârţan şi subsemnatul.

         Întâmplare sau nu, soarta a făcut să stăm pe scaune vecine, noi şi ing. Ioan Repede. Toţi trei eram emoţionaţi. Nu ştiam prea multe unii dintre alţii, dar ne simţeam oameni. Adevăraţi. Am schimbat atunci, cunoscându-ne, impresii colegiale, ca şi Cetăţeni de Onoare, am socializat ca şi cum am fi cunoştinţe vechi. Evenimentul, cu surle şi trâmbiţe, a trecut şi a devenit istorie a Bistriţei.

         Primarul Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu, a observat conexiunile sufleteşti, omeneşti, fireşti ce s-au legat între noi, cei trei Cetăţeni Publici, de Onoare, ai urbei. Timpul a trecut şi a venit sărbătoarea sfântă a Crăciunului, Naşterea Mântuitorului, în luna decembrie.

         Mare mi-a fost surpriza, când mergând cu cardul să-mi ridic salariul de poet român, de 500 lei de la bancă, ecranul îmi indica că în contul personal cineva, un Moş Crăciun necunoscut, îmi adusese un dar de Crăciun de 2000 lei. M-a surprins gestul. Interesându-mă, am aflat că generosul Moş Crăciun nu era altul decât inginerul Ioan Repede, directorul general al SC Rombat SA, ce îmi făcuse un gest-dar de generozitate creştină în nume propriu. Oare o să-i mulţumesc îndeajuns vreodată?

Comentarii

12/07/17 12:55
Alfeu

Pentru aşa oameni de suflet mai ţine Dumnezeu lumea aceasta bezmetică.

18/08/17 21:02
rombat

Christic pe masa.... daca tot te-a ajutat cu bani, Si Tu dl poet ajuta-l pe taran cu niste carti ca nu stie Sa vb taranul "engineer" ioan repede

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5