Doctor Honoris Causa în Canada pentru Andrei Marga

În ziua de 25 iunie 2019 președinția Universității din Quebec (Canada) a comunicat oficial acordarea titlului de doctor honoris causa al cunoscutei universități canadiene profesorului Andrei Marga. În motivarea acordării, președintele cunoscutei universități canadiene, Joane Jean, a scris: „Am plăcerea de a vă informa că adunarea guvernatorilor Universității din Quebec, în reuniunea din 19 iunie 2019, V-a acordat titlul de doctor honoris causa (dhc). Această onoare vă este conferită ca recunoaștere a carierei Dvs. excepționale. Orice proiect pe care l-ați pus în operă și condus este impregnat de grija binelui comun.... Suntem fericiți să vă decernăm această distincție onorifică a Universității din Quebec, care va fi prezentată sub egida Ecole Nationale d’Administration Publique ( ENAP) a Canadei”.

      Universitatea din Quebec (înființată în 1968) este amplasată în zece campusuri, cu Quebec și Montreal ca baze principale, și are în acest moment nouăzeci de mii de studenți. Ea desfășoară în jur de 300 de programe de studii și s-a clasat între primele 600 de universități ale lumii și în primele 100 de universități nou înființate.

   Profesorul Andrei Marga este deja doctor honoris causa al mai multor universități din alte țări: Universitatea din New Hampshire (SUA),  Universitatea „Paul Valery” din Montpellier, Universitatea Corvinus din Budapesta, Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Baku (Azerbaidjan), Universitatea din Chișinău (Moldova) și altele. Profesorul clujean a primit Medalia de Aur a Universităților din Tübingen (Germania) și Maribor (Slovenia). În România Andrei Marga este doctor honoris causa al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al altor universități.

     Andrei Marga este laureat al Premiului Internațional „Herder” (Germania-Austria). El a primit „Medalia Ierusalimului” și Premiul ACMEOR (Israel), Premiul Ianculovici (Israel) și alte premii. El a primit diferite ordine de stat, precum Marea Cruce de Merit a Germaniei, Ordinul de Merit al Franței, Ordinul de merit al Italiei, Ordinul de merit al Portugaliei, Ordinul guvernatorului statului New Hampshire, ordine de stat românești și altele.

     Ceremonia acordării titlului de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada) profesorului Andrei Marga va avea loc la Quebec și Montreal, la începutul lunii noiembrie 2019. La Biblioteca instituției va fi organizată o expoziție cu scrierile publicate în limbi internaționale de profesorul Andrei Marga. În vederea acțiunilor din Canada, Andrei Marga a publicat, de altfel, volumul The Sense of Our History (Editura Academiei Române, București, 2019, cu sprijinul Băncii Transilvania, din Cluj-Napoca), care conține conferințe ale sale la Roma, Viena, Coimbra și în alte universități.

     Conform programului de la această oră, cu prilejul decernării din Canada profesorul Andrei Marga va susține la Quebec conferința Rezolvări ale crizelor actuale – ce va  constitui o contribuție proprie,originală în contextul internațional actual.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5