Doi agenţi de poliţie, trimişi în judecată, pentru infracţiuni de luare de mită

         Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în luna noiembrie, a doi agenţi de poliţie din Bistriţa-Năsăud. Infracţiunea comună a celor doi poliţişti este luarea de mită, însă este vorba despre două dosare diferite.

         Astfel, D. G. a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale), constând în faptul că, „în perioada octombrie 2015- augist 2017, având calitatea de agent şef principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud – Serviciul Rutier, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit de 25 de ori, cu titlu de mită diferite sume de bani de la conducători auto, pentru a nu constata contravenţiile comise de către aceştia ori pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai uşoare decât cele care s-ar fi impus”, se arată în comunicatul semnat de procurorul şef al Secţiei urmărire penală, Adrian Briciu.

         Potrivit sursei citate, un alt agent de poliţie trimis în judecată este I.P. , pentru luare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În calitatea de agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa, Biroul de ordine publică, „în perioada 2016-2018 a pretins şi a primit diferite sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a nu lua măsurile legale cu rivire la constatarea unor contravenţii şi a unei infracţiuni”. Mai mult, în 14 octombrie 2017, a condus pe drumurile publice un autoturism, în timp ce avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,70 g la mie.

        Sursa: http://ptbistritanasaud.mpublic.ro/presa/2018/noi2018.pdf

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5