Doi bistriţeni în antologia Cele mai frumoase poezii ale anului

Antologia „Cele mai frumoase poezii ale anului” aduce în atenţia cititorilor spiritul actual al poeziei prin includerea a 30 de poeţi de pe teritoriul întregii ţări.
Alexandru Petria, cel care a realizat această antologie, spune că poeţii au fost selectaţi din 273 de persoane care s-au înscris în competiţie, condiţia fiind să aibă publicate trei poezii în reviste prestigioase ale ţării. „Printre cei lăsaţi deoparte au fost şi sunt scriitori cu merite, dar n-am avut ce face, am fost nevoit să aleg riguros deoarece volumele trebuiau să aibă un număr de pagini convenit cu editura. Şi n-a fost deloc uşor. Sunt conştient că selecţie o să nemulţumească pe cei care n-o să-şi regăsească numele în aceste cărţi, este previzibil însă, am structurat antologiile pentru cititori, nu ca să satisfac orgoliile condeierilor”, spune Alexandru Petria. Dintre cei prezenţi în antologie amintim pe Aura Christi, Aurel Pantea, Daniel Moşoiu, Felix Nicolau, Ioan Es. Pop, Gheorghe Grigurcu, Ionuţ Caragea, Liviu Ioan Stoiciu, Ştefan Doru Dăncuş, Vasile Muste ş.a. Judeţul nostru este reprezentat de Adrian Suciu şi Menuţ Maximinian.
Antologia a apărut la Editura Tribuna din Cluj-Napoca, condusă de filozoful Mircea Arman, directorul revistei „Tribuna” din Cluj.
O oglindă actuală a poeziei româneşti construită de Alexandru Petria.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5