Doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean au beneficiat de terapie cu plasmă hiperimună. Rata de mortalitate din Terapie Intensivă este de 50%

         Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost aplicat tratament cu plasmă convalescentă la pacienţi internaţi, dar eficienţa oricărui tratament la bolnavii gravi este redusă.  

          „Cred că s-a administrat şi plasmă convalesentă, nu ştiu la câţi pacienţi, am avut şi tratament cu ozonoterapie, dar, din păcate, eficienţa oricărui tratament la pacienţii gravi este destul de redusă. Rata decesului la Terapie Intensivă e de 50%”, a declarat Gabriel Lazany.

Doi pacienți confirmați Covid-19, internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, au beneficiat de terapie cu plasmă hiperimună, prelevată de la donatori vindecați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, din orașul Năsăud, internată la Secția Covid etaj 4 în data de 2 mai, care a fost confirmată Covid-19 în data de 4 mai. Pe fondul complicațiilor, pacienta a fost transferată în data de 5 mai la Secția ATI, unde a rămas până a doua zi, când a revenit la Secția Covid etaj 4. În data de 9 mai a fost transferată din nou la Secția ATI, însă din păcate a decedat în data de 18 mai. Drept comorbidități, sunt menţionate hipertensiune esențială primară, ateroscleroză de aortă, fibrilație atrială paroxistică.

Cel de-al doilea pacient este un bărbat în vârstă de 75 ani, din localitatea Blăjenii de Jos, internat din data de 6 mai la Secția Covid etaj 4, când a și fost confirmat Covid-19. În data de 11 mai a fost transferat la Secția ATI, dar din păcate organismul său a cedat, fiind declarat decesul în data de 26 mai. Ca boli asociate, au fost precizate cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, angor de efort.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5