Doi suspecţi de braconaj, reţinuţi de poliţişti! Blana de urs era în rucsac

Doi tineri din Bistriţa şi Parva au fost reţinuţi de poliţişti pentru perioada de 24 ore, pentru braconaj. Unul dintre ei a primit interdicţia de a părăsi localitatea, în timp ce celălalt va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventică.

          În prima zi de Paşti, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe fondul de vânătoare nr. 8 Fiad-Romuli au fost văzute mai multe persoane despre care există suspiciunea de braconaj.

          “Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au depistat doi bărbaţi. Aceştia nu s-au supus somaţiei legale efectuată de poliţist, motiv pentru care unul dintre agenţii de poliţie a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând 6 focuri de armă în plan vertical.
Imediat s-a trecut la urmărirea persoanelor, M.V de 23 ani din Bistriţa fiind prins şi identificat în albia râului Sălăuţa şi ulterior fiind identificat şi prins şi un al doilea suspect, A.V. de 32 ani din Parva”,
explică inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud.

          Potrivit sursei citate, asupra acestora au fost găsite o armă letală de vânătoare de calibru 30-06, două rucsacuri în care se aflau carne tranşată, o blană de urs şi un craniu de căprior, iar în 7 mai a mai fost depistată o a doua carabină ascunsă într- o scorbură din pădure.

          “Faţă de cei doi se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală, fără drept şi braconaj. În cauză se efectuează cercetări de către poliţişti din cadrul B.A.E.S.P., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrita-Nasaud, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, menţionează purtătorul de cuvânt al Poliţiei bistriţene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5