Doi tineri de 16 ani, din Sângeorz- Băi, prinşi conducând prin oraş! Peste 130 de amenzi aplicate într-o singură zi

Doi adolescenţi de 16 ani, din Sângeorz-Băi, au fost depistaţi ieri de poliţiştii rutieri, la volanul unor maşini, deşi nu deşin permis de conducere.

     „Ieri, 12 mai a.c., în cadrul unei acțiuni la regimul rutier, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au depistat în trafic un tânăr, de 16 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat în Germania”, se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene. Cercetările continuă de Poliția orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un alt tânăr, de 16 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă, din localitate, fără a deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehiul fără a deține permis de conducere.

***

La Năsăud, poliţiştii au depistat în trafic o femeie, de 31 ani, din Năsăud, în timp ce conducerea unu autoturism, pe raza orașului, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public. Cercetările continuă de Poliția orașului Năsăud.

         La Bistriţa, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 33 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

Vineri, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pe raza întregului județ.

„În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 33 pentru pietoni, 6 pentru viteză și 2 pentru alcool, în valoare totală de 26 328 lei. Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.  De asemenea au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, se menţionează în comunicatul IPJ BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5