Doina Pană: România nu mai are un preşedinte conform Constituţiei

Vicepreşedintele PSD, deputatul Adriana Doina Pană, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ultimele discursuri şi acţiuni ale preşedintelui Klaus Iohannis arată că România nu mai are un preşedinte în spiritul Constituţiei, ci unul cu un discurs de dezinformare, manipulare şi cu un mesaj politic anti-PSD. Parlamentarul bistriţean a menţionat că, deşi preşedintele a semnat în al doisprezecelea ceas decretele de mânumire al celor doi miniştri, vineri a întreprins o nouă acţiune de blocare a activităţii Guvernului, respectiv trimiterea Legii bugetului la Curtea Constituţională.

„Mă aşteptam să-l tărăngăneze, să trimită bugetul la Curtea Constituţională, să-l trimită în Parlament. Ne-am fi mobilizat şi l-am fi votat la foc continuu, însă ce am văzut astăzi în declaraţia de presă a dumnealui m-a consternat. Am ajuns la concluzia că, România nu mai are preşedinte conform Constituţiei, pentru că nu doar blochează cu tot ce poate Guvernul, ci face şi politică. Întreg discursul pe buget a fost un discurs de dezinformare, de manipulare şi un mesaj politic foarte clar. Discursul a fost anti-PSD, ceea ce un preşedinte nu are voie să facă", a declarat Doina Pană.

Aceasta a ţinut să precizeze că preşedintele a greşit când a catalogat bugetul drept unul „al ruşinii naţionale", pentru că nu ar cuprinde fonduri suficiente pentru investiţii. Deputatul Doina Pană a punctat faptul că investiţiile sunt estimate la 50 miliarde lei, „o sumă record", din care pentru infrastructură sunt 6 miliarde lei, cu un plus de 6 miliarde lei la Sănătate şi de 10 miliarde lei la Educaţie.

În context, Doina Pană s-a referit şi la faptul că preşedintele Iohannnis a criticat alocările financiare pentru partidele politice, însă finanţarea s-a făcut potrivit legii, care funcţionează în toată Uniunea Europeană. Parlamentarul bistriţean a menţionat că PSD chiar a depus un amendament prin care din suma alocată partidelor au fost retrase 140 milioane lei pentru proiectul „Masă caldă în şcoli", astfel că declaraţiile prezidenţiale sunt doar o „demagogie uriaşă".

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele PSD a reclamat faptul că preşedintele a contestat şi Legea plafoanelor, cea care ar fi făcut posibilă punerea în practică a amendamentului cu privire la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Comentarii

22/02/19 16:39
Vizitator

Uite cine vorbeste! Politica economica a PSD este falimentara. Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Letonia (2,9%), Estonia şi Ungaria (ambele cu 2,8%), iar cele mai scăzute în Grecia (0,5%), Croaţia şi Portugalia (ambele cu 0,6%).
Comparativ cu decembrie 2018, inflaţia anuală a scăzut în 16 state membre ale UE, a rămas stabilă în cinci şi a crescut în şapte ţări (inclusiv în România).
Despre ce vorbim?

22/02/19 19:29
Gogu

Oare de ce nu se pensioneaza tov. Pana ? Ca niciodata n-a fost locul ei in politica, asta fara sa mai analizam functiile pe care le-a avut...niciuna in legatura cu calificarea ei de profesoara la Electro Bistrita...Si rezultatele s-au vazut...

23/02/19 11:03
Axis

Fiţi mândră că faceţi parte din Ţara Olguţelor şi Dăncilelor.Cu buget prin martie...

24/02/19 13:56
cititor

Da de ce nu-l puneti "pe dreapta "... ca aveti putere parlamentara ? Faptul ca-l tot tolerati inseamna ca-l pupati in c*r ... si-l lasati sa-si bata joc de voi - cei care guvernati tzara in primul rand si de noi toti, cum contesta , tergiverseaza si refuza sa aprobe ori sa " puna stampila " pe orice emana de la acest guvern .
Bine face ca-si bate joc efectiv de voi, ca suntei un fel de ca.ca-n nagragi in fata lui . Io l-as fi azvarlit si l-as fi dat jos , imediat dupa ce a afost ales si bine ar fi sa modificati constitutia :
- legislatura pentru toate functiile din stat sa fie egale, atat pentru presedintele tzarii, cat si pentru guverne ;
- tara asta sa devina ori parlamentara , in care presedintele sa fie numit de parlament , ori prezidentiala, unde presedintele sa fie si sef al guvernului, ca si-n America ori Rusia .
Astfel, n-ar mai exista atata raca si haraiala cu bota pin garduri pe care o fac astazi partidele din opozitie cu cele aflate la guvernare in detrimentul oamenilor care sufera aceasta magarie si prostie nationala .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5