Radu Moldovan acuză PDL de fraudarea alegerilor

Fraudarea alegerilor pare să devină principala tema de campanie pentru turul II, cel puţin pentru social-democraţi. În primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, maşinăria electorală a PSD a dat rateuri în judeţul nostru. Acesta este motivul pentru care social-democraţii s-au trezit că le lipsesc procentele cu care vroiau să depăşească PDL.

Liderul judeţean al PSD, Radu Moldovan, a acuzat PDL de fraudarea alegerilor, din cauza sistemului „comunisto-securist de manipulare şi dezinformare, presiuni, şantaj, mituire” la care au apelat democrat-liberalii.

Rezultatele pe judeţ arată că problemele au fost chiar în rândul filialelor PSD conduse de baronii locali ai partidului, dar liderul judeţean Radu Moldovan a pus acest eşec pe seama vulnerabilităţii electoratului în faţa presiunilor, şantajului şi manipulării venite din partea democrat-liberalilor.

„Şaisprezece primari PSD au pierdut alegerile, nu numai primarii liberali. Stilul acesta comunisto-securist de manipulare şi dezinformare, presiuni, şantaj, mituire, pe care l-am văzut la aceste alegeri, nu l-am putut bănui în cele mai proaste nopţi dormite şi visate atât de urât, cum ar spune unii de la PDL. Adică să te duci să scrii scrisoare în numele primarului PSD de la Şanţ, să spui că a renunţat la PSD şi că votează cu Traian Băsescu, că îi face drumuri pe nu ştiu unde şi să îi dai sâmbătă noaptea cu 500 de mii în plic şi să mulţumeşti cetăţenilor pentru ajutor, depăşeşte orice limită (…) Am sesizat BEJ, Poliţie, şi veţi vedea că am un răspuns de la Poliţie, pe care îl păstrez pentru mine până pe 6 decembrie, vizavi de lucruri asupra cărora ne-am documentat şi le-am transmis acolo, şi precizez că este vorba despre Poliţia unui oraş, nu e vorba de Poliţia judeţului sau a municipiului Bistriţa. Cred că şi poliţiştii şi oamenii de ordine au fost depăşiţi de asemenea măsuri ingenioase de manipulare. (…) Modelul mizerabil început din municipiul Bistriţa, din presa locală, cu primarul nostru îl susţine pe Traian Băsescu a început campania de dezinformare, de manipulare şi de furt intelectual al voturilor, dacă vreţi al voturilor, public, în presă, cu mesaje electorale pe maşinile lor, şi s-a finalizat vineri noaptea şi sâmbăta noaptea, în anumite comune, cu scrisori duse din casă în casă, cu mici, cu fidea, cu cârnaţi, cu carne tocată, cu bani, cu plătitul conturilor de către domnul Luca Iancu la toate bufeturile şi cooperativele din comuna Budeşti, şi primesc în fiecare zi, astfel de reclamaţii (…) de la presiunile care se fac de către domnul Sabin Ilieşi asupra agenţilor economici, cu ameninţarea de controale de la Finanţe, Gardă Financiară, cu telefoane date prin care îşi obligă oamenii să voteze cu Traian Băsescu. Eu vă spun, am 10 ani de politică, dar nu am trăit niciodată un asemenea comportament din partea unui partid care vine şi spune la începutul campaniei, cinste, corectitudine, campanie loială şi face, ceea ce face. Dar, fiecare lucru la vremea lui…”, a declarat deputatul PSD Radu Moldovan.

Istoria se repetă. Acum cinci ani, la alegerile prezidenţiale Alianţa PNL-PD acuza PSD că a fraudat alegerile, şi atunci, Adrian Năstase, candidatul PSD, a ratat la mustaţă, preşedinţia României. Acum rolurile s-au schimbat, şi PSD acuză PDL de fraudarea alegerilor…

„Un astfel de comportament, mai mult decât dictatorial pe care îl fac PDL şi Traian Băsescu să va încheia pe 6 decembrie, şi pe urmă, vă promit că fiecare declaraţie şi probă pe care o am, o voi transmite instituţiilor statului, în primul rând, public, prin dumneavoastră”, a conchis Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5