La Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud

Donaţie din Germania

Vineri, 27 martie a.c., la Spitalul năsăudean a sosit un furgon plin ochi cu ajutoare în materiale, aparatură, medicamente, echipament moale etc., din Germania, donaţie favorizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Donaţia a fost posibilă prin dezafectarea unui hotel, proprietate a Asociaţiei Internationales Bildungs und Sozialwerk, reprezentată prin administratorul ei, prof. univ. h.c. Heinrich Schnatmann, care ne-a informat că în judeţul nostru au sosit două TIR-uri, din care unul pentru Năsăud, ambele conţinând donaţii în valoare de circa 30.000 de euro.

Transportul a fost combinat cu vizita unei delegaţii din Xaxonia superioară, judeţul Harz, condusă de Wolfgang Holz, şeful serviciului de relaţii parteneriat, care are drept scop reînnoirea unui acord de cooperare între judeţul Bistriţa-Năsăud şi judeţul Harz-Germania, parteneriat încheiat în noiembrie 2003 cu judeţul Halberstadt care, în urma unei reforme administrativ-teritorială s-a unit cu încă două judeţe, capitala rămânând tot Halberstadt.

Pe lângă Asociaţia care şi-a dezafectat hotelul, au mai colaborat şi Marienkrauken haus schkert şi Elizabethkrauken haus Izerhol.

Aşa cum aprecia reprezentantul Consiliului Judeţean BN, Remus Lungu, acesta este cel mai consistent ajutor umanitar primit de Spitalul din Năsăud pe această relaţie, constând în: aparatură medicală, scaune cu rotile, mese pentru operaţii, instrumentar de operaţii, paturi pe rotile, cărucioare pentru copii, pături, saltele, pături pentru copii, dulapuri, noptiere, lămpi, echipament moale (prosoape, lenjerii), oglinzi, obiecte sanitare, medicamente etc.

Directorul spitalului, dr. Adrian George, ţine să mulţumească în special preşedintelui CJ – Liviu Rusu, care a favorizat acest transport umanitar, pentru Năsăud.

Comentarii

30/03/09 17:13
Vizitator

mda vechituri care apoi o sa ne imbolnaveasca....vai vai de mama noastra

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5