Dosar penal pentru un bărbat din Spermezeu care și-ar fi însușit 4600 lei de la un bancomat din Beclean, bani uitați de o altă persoană!

Însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea! Conform legii, aveți obligația de a preda un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut în termen de maxim 10 zile!, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
"La data de 16 ianuarie a.c., în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Beclean au identificat un bărbat de 33 de ani din Spermezeu, bănuit de comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.Prejudiciul, în valoare de 4.600 de lei, a fost recuperat integral și restituit păgubitului. Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, la data de 22 noiembrie 2023, un bărbat de 46 de ani din Negrești-Oaș ar fi efectuat o operațiune de retragere a sumei de 4.600 lei din contul societății pe care o administrează și ar fi omis să ridice banii. Tranzacția a fost efectuată la un ATM din orașul Beclean, iar bărbatul de 46 de ani s-ar fi întors la bancomat în scurt timp, însă nu a mai găsit suma de bani retrasă. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 33 de ani și-ar fi însușit banii. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor", se arat[ ]n comunicarul IPJ BN.

Polițiștii reamintesc faptul că însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă!

Conform art. 243 din Codul Penal, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau dispune de a dispune de acel bun ca de al său este infracțiune.

Însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile constituie, de asemenea infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5