Două amenzi aplicate de poliţişti pentru nerespectarea carantinei! Sancţiuni pentru cei care nu poartă masca!

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 3 noiembrie , polițiștii au continuat verificările în context COVID și totodată, au participat la 6 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. La acțiunile punctuale organizate au participat 43 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost efectuate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate peste 1700 de persoane, 144 de societăți comerciale și 113 mijloace de transport persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 de lei, 2 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, iar celelalte pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5