Două autoutilitare care transportau material lemnos fără documente legale, confiscate de polițiști!

Zilele trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au desfășurat o acțiune, pe raza comunei Salva, având scopul de a preveni și a combate delictele silvice. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, care transporta cantitatea de 2,39 mc de material lemnos, fără a deține documente de proveniență legală.

Astfel, cantitatea de material lemnos în valoare de 1245 lei, precum și autoutilitara folosită pentru transportul acesteia au fost confiscate. Conducătorul autoutilitarei în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010-privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5000 lei.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au constatat și aplicat alte 5 sancțiuni contravenționale, din care 4 conform OUG 195/2002-privind circulația pe drumurile publice și 1 conform Legii 132/2017- privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, toate în valoare totală de 2885 lei, au fost reținute 2 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, respectiv 3 plăcuțe de înmatriculare. Totodată un autovehicul a fost indisponibilizat pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto.

***

De asemenea, ieri, 13 noiembrie a.c., pe DN 17, pe raza localității Tiha Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic o autoutilitară care transporta cantitatea de 1,38 mc de material lemnos, fără a avea documente legale de proveniență și transport. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010-privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5000 lei.

Polițiștii împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița R.A. au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 741,06 lei.

Totodată autoutilitara în cauză a fost indisponibilizată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5