Două incendii lichidate de pompieri, într-o singură noapte

Pompierii au intervenit în noaptea de luni spre marţi la două incendii, pe raza judeţului. Astfel, marţi dimineaţa, în jurul orei 01.00, două echipaje ale pompierilor militari bistriţeni, cu două autospeciale de lucru cu apă, au fost alocate pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la o cantitate de cca. 3000 kg de fân, depozitat în apropierea unei ferme de bovine, la ieşirea din localitatea Livezile.

„Cinci ore au acţionat pompierii militari pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi pentru împiedicarea extinderii flăcărilor la alte depozite de furaje vegetale. Din fericire, condiţiile meteorologice, mai exact lipsa vântului, au împiedicat extinderea focarelor înspre vecinătăţi. După lichidarea incendiului, a fost stabilit faptul că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza efectului termic - căldură prin contact sau radiere (ţigară)”, transmite Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.
***

Un echipaj al pompierilor militari năsăudeni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, a intervenit, preţ de aproximativ o oră şi jumătate, începând cu ora 02.23, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un utilaj de reciclare a asfaltului, aparţinând unei societăţi comerciale de profil, la Cepari.

În urma incendiului, au ars cabina utilajului, două anvelope din faţă, instalaţia electrică şi alte accesorii din cauciuc. În urma intervenţiei, s-a reuşit salvarea utilajului în proporţie de peste 50 %. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric la instalaţia utilajului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5