Drum ca-n palmă în Dobric şi Ciceu Poieni

Staff-ul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a evaluat stadiul lucrărilor realizate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în comunele Căianu Mic şi Ciceu Mihăieşti, finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Într-o primă etapă, alături de primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir, au fost verificate lucrările de modernizare a DC 37, care face legătura dintre localităţile Dobric şi Ciceu Poieni. „În această etapă, a fost asfaltat un tronson de 2,5 kilometri, pe lungimea satelor Dobric şi Ciceu Poieni. Valoarea investiţiei este de 816.000 lei, din care 600.000 lei au fost alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, iar 216.000 lei, din bugetul local. În condiţiile financiare din acest an, suntem bucuroşi că am putut realiza această investiţie. Sperăm ca anul viitor, lucrările de modernizare să continuie”, ne-a declarat primarul Paul Ştir. Practic, a rămas o porţiune de 4 kilometri între cele două localităţi componente ale comunei, speranţele legându-se tot de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

***
Totodată, au fost monitorizate lucrările de modernizare de pe DC 34, care asigură legătura între centrul comunei Ciceu Mihăeşti şi localitatea Leleşti. În acest an, a fost asfaltată o porţiune de circa 1,2 kilometri dintr-un proiect mai amplu ce prevede modernizarea a 9,5 kilometri.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a avut consultări cu autorităţile locale din comunele amintite, dar şi din Petru Rareş, pe probleme ce vizează investiţiile în infrastructura de utilităţi, identificarea surselor de finanţare pentru finalizarea proiectelor începute şi lipsite momentan de finanţare, dar şi despre oportunităţile lansate de finanţările nerambursabile din exerciţiul financiar 2014-2020.

Comentarii

12/12/13 21:31
stir ioan

tipic bucurestean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]