Duminică, 25 septembrie, ora 15:00, în Parcul municipal Bistrița, participă la Promenada Inimilor 2022!

După o perioadă de doi ani, în care preocuparea noastră majoră de a ne projeta sănătatea a inclus măsuri de siguranță ce au presupus, mai degrabă, un stil de viață sedentar, întoarcerea la mișcare, tot în siguranță, e calea spre asigurarea sănătății complete – fizice și mentale, iar conștientizarea cu privire la factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare poate să determine, în mod constant, un comportament orientat spre mișcare, alimentație și stil de viață echilibrate.

Cluburile Rotary Bistrița, Rotary Bistrița Nosa, Rotaract Omnia Bistrița și Interact Nosa Bistrița, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, vă adresează, duminică, 25 septembrie 2022, începând cu ora 15:00, provocarea de a înțelege că sănătatea ține de fiecare dintre noi. Provocarea este însoțită de tombolă surpriză pentru cei care participă la o plimbare, în mers dinamic, pe traseul intitulat  ”Promenada inimilor”, amenajat în Parcul Municipal.

            Perioada COVID-19 ne-a redimensionat prioritățile și așteptările, iar acum, mai mult decât oricând, trebuie să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, incluzând mișcare în aer liber și alimentație echilibrată, iar campania de promovare a mişcării „Promenada Inimilor” aduce beneficii sigure şi imediate sănătăţii.

            Campania este menită să ne reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre. Aceasta a fost inţiată de către Fundaţia Irlandeză a Inimii și a avut un succes răsunător, fiind implementată în numeroase ţări europene. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

Pentru a sublinia importanța mișcării în optimizarea modului de viaţă al fiecăruia, Cluburile Rotary din Bistrița au aderat la acest program încă de la lansare. Anul acesta, invitația la mișcare este adresată tuturor membrilor comunității locale, indiferent de vârstă, duminică, 25 septembrie, ora 15:00, în Parcul municipal Bistrița, intrarea dinspre Sala Polivalentă, pentru a parcurge impreună, în ritm dinamic, “Promenada Inimilor” - traseul cu o lungime de 1.6 km. Cei care vor da curs invitației vor putea participa la o tombola surpriză.

La eveniment va participa și Ianosi Levente campion național Bike-Trial care va face o demonstrație de măiestrie.

            Și, pentru că sănătatea ține de fiecare dintre noi, să avem în minte câteva date ce ne pot impulsiona: “la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie și membru Rotary Timișoara.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5