Dumitru Buşcoiu: În ciuda vremii, la Zagra se munceşte intens

         Administraţiile publice locale îşi finalizează în această perioadă bugetele de venituri şi cheltuieli alocând bani pentru dezvoltarea comunităţii, cheltuieli curente dar şi pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice. Este cazul şi comunei Zagra care în ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de modernizare şi asta datorită muncii asidue depuse de primarul Dumitru Buşcoiu împreună cu Consiliul Local.

În acest an, chiar dacă din sumele defalcate din TVA la bugetul local nu a intrat niciun ban, repartiţia de la Finanţe fiind zero, primarul zăgrean se pregăteşte de investiţii serioase din bugetul propriu. Este vorba de reparaţii capitale la Primăria comunei, de reparaţii capitale la grădiniţa din satul Poieniile Zăgrii, de amenajarea unei parcări pentru autoturismele şi autoutilitarele primăriei, de modernizarea drumului forestier dintre Suplai şi Bichigiu, de adăugare de asfalt pe o lungime de 1,5 kilometri la drumul comunal din satul Aluniş, dar şi de terminarea şcolii din Aluniş. Toate aceste deziderate vor fi realizate din bugetul local şi vor costa peste patru milioane de lei.

         Chiar dacă se fac investiţii majore din fonduri proprii, nici cele europene nu au fost lăsate deoparte astfel că la începutul acestui an a avut loc licitaţia pentru execuţia unui drum comunal pe o lungime de nouă kilometri între Zagra şi Aluniş. Proiectul este finanţatat din fonduri europene în valoare de 1 milion de euro şi are termen de execuţie de 24 de luni, dar după toate probalităţile execuţia lucrării va fi finalizată în toamna acestui an, deoarece până la această oră marea majoritate a gabioanelor sunt realizate şi în aceste zile se duce materialul necesar pentru a face fundaţia.

Tot pe fonduri europene, dar pe Măsura 4.3 va avea loc licitaţia pentru asfaltarea a 5,5 kilometri de drum forestier între Poieniile Zăgrii şi Suplai plus completare cu covor asfaltic a încă 3 drumuri forestiere pe o lungime de un kilometru. Valoarea proiectului prin PNDR este de 1,5 milioane de euro şi urmează ca acesta să fie implementat în cel mai scurt timp.

         În ceea ce priveşte fondurile guvernamentale, a fost aprobat un proiect în valoare de 1,2 milioane de lei care are ca obiect modernizarea Şcolii Gimnaziale din Zagra pentru ca aceasta să corespundă standardelor europene şi să primească autorizaţia ISU pentru a putea funcţiona în condiţii legale şi normale.

         În viitorul apropiat, Dumitru Buşcoiu îşi doreşte ca proiectul depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală să primească finaţare, el fiind aprobat deja, şi lucrările la canalizare în satele Poieniile Zăgrii, Suplai şi Zagra să poată începe în acest an. Valoarea totală a proiectului este de 8,8 milioane de lei.

         Dumitru Buşcoiu promite că va continua munca pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce chiar dacă are în administrare una dintre cele mai greu de controlat comune, tocmai pentru aşezarea satelor aparţinătoare, lucru care face destul de dificilă comunicarea cu centrul de comună, dar spune primarul zăgrean, nu există problemă care să nu poată fi rezolvată cu voinţă.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5