După Revelionul de la Bistriţa, Paula Seling, alături de Lenuţa Purja

După concertul de la Bistriţa, în urma căruia mulţi români au postat pe reţelele de socializare că sunt invidioşi că avem o artistă de mare valoare în centrul bistriţei, Paula Seling s-a aflat pe Drumul lui Leșe. "Avem ediție de sărbătoare cu Paula Seling, horitoarea Lenuța Purja și mama ei, lelea Teodoră din Agrieș, cu badea Gherasim din Ungureni, cu oameni din Cupșeni, din Costeni, din Libotin. De la mine de acasă. Duminică, 3 ianuarie, pe TVR 2, TVR HD și TVR+" ne anunţă pe pagina sa de socializare Grigore Leşe.
"Horea în grumaz e vie ca focul și aspră ca pământul, neîmpietrită, nemăsurată, are suișuri și coborâșuri: se aprinde, crește, arde și se stinge. Nu știi niciodată când începe și când se gată. „E dincolo de semne și, uneori, dincolo de cuvânt. Sughiț nu-i. Parcă nici cântec. Da ce-i? Plâns? Poate... Haideți să vedem ce e cu horea asta și să-i cunoaștem pe oamenii care nu o lasă să piară”, spune Grigore Leșe. Această hore a fost adusă de agreşencele noastre lenuţa şi Teodora Purja, apreciate de universitarul Leşe pentru autenticul lor, fiind colaboratoare apropiate ale acestuia.
De sărbători, la Agrieş, lelea Teodora a fost colindată de un grup de studenti de la ASCOR CLUJ, numit'' Sf. Ion Valahul'' frumos imbracati in costume vechi populare din zonele folclorice de unde provin; i-au cantat lelii Teodora colinde traditionale, iar la randul lor au ascultat colinde din Agries, interpretate de Teodora Purja, care le-a povestit despre obiceiurile de iarna care s-au pierdut sau care se mai pastreaza in comuna Tarlisua, le-a aratat razboiul de tesut la care mai tese, lada de lemn cu motive florale unde isi pasteaza costumele, cum se toarce lana sau cum se impletesc ciorapii si manusile de lana.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5