Echipe mixte de poliţişti, poliţişti locali şi inspectori de muncă, în control! Amenzi de 18.000 lei!

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat 52 de polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud.

"Astfel, au fost verificate 164 de societăți comerciale și au fost legitimate aproape 180 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 18.000 de lei. Din totalul acestora, 6 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, 5 pentru nerespectarea legislației specifice de către agenții economici și pentru protejarea populației împotriva actelor comerciale ilicite, 9 sancțiuni aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, celelate fiind pentru nerespectarea legislației rutiere", se arată în informarea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

_________________________
Respectarea tuturor măsurilor emise în contextul protejării populației este foarte importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară și, ca urmare, astfel de acțiuni vor fi organizate de către jandarmi atât independent, cât și cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim operatorilor economici faptul că nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 se poate sancționa inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe durată determinată a activității.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5