Eduard Kunz într-un recital extraordinar de pian, la Sinagogă

În cadrul stagiunii muzicale 2015-2016 şi în deosebita organizare a CJ BN şi a CJC BN, având ca partener Societatea de Concerte Bistriţa, a avut loc un deosebit eveniment la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, unde celebrul şi arhicunoscutul pianist Eduard Kunz, din Rusia, a susţinut un recital extraordinar de pian de o factură aparte.
În prezenţa unui numeros public avizat, directorul CJC BN, prof. dr. Gavril Ţărmure, a vorbit, cu argumente, despre personalitatea şi valoarea artistului profesionist Eduard Kunz, cât şi valorosul repertoriu abordat, performanţele muzicale fiind difuzate pe cele mai importante posturi de muzică clasică ale lumii.
De o virtuozitate deosebită, recitalul susţinut de Eduard Kunz a fost o quintesenţă a muzicii romantice, reuşind să delecteze publicul cu miniaturi din creaţia chopiniană, bijuterii sonore de nespusă frumuseţe, care au încântat inimile, sufletele şi auzul spectatorilor, care l-au răsplătit cu aplauze la scenă deschisă pe valorosul instrumentist.
Programul a cuprins creaţii din Frederic Chopin – Preludiu op. 28, nr. 4, Mazurca op 17 nr. 4, Nocturna op. posth. în do diez minor, Vals op. 64 nr. 2, Vals op. Posth în mi minor şi Balada nr. 1 în sol minor, lucrări de Franz Schubert – Sonata op. 120 în La Major, 664, având 3 părţi şi compoziţii de Serghei Rahmaninov – 3 Momente muzicale op. 16.
A fost o seară de mare spiritualitate şi de încântare a auzului, de emoţii şi delectare, un act de cultură deosebit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5