Prin fonduri europene,

Elcom Internaţional şi-a implementat un sistem informatic integrat

La 18 ani de la înfiinţare, reprezentanţii SC ELCOM INTERNAŢIONAL au reuşit să-şi îndeplinească un vis, şi anume implementarea unui sistem informatic integrat ERP (enterprise resource planning). Acest lucru a fost posibil, prin accesarea unui proiect finanţat din fonduri europene, şi derulat de firma bistriţeană în perioada 5 septembrie 2010- 4 septembrie 2011.

Proiectul „Sistem informatic integrat ERP pentru Elcom Internaţional”, în valoare de 149.200 lei (din care 104.440 lei reprezintă asistenţă nerambursabilă), este cofinanţat din FEDR, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

În fapt, proiectul a însemnat realizarea infrastructurii hardware şi software pentru susţinerea implementării sistemului informatic integrat (format din patru module), dar şi instruirea a 14 persoane care operează infrastructura sau asigură mentenanţa soluţiei. Sistemul informatic integrat de contabilitate, gestiune şi management microSIS ERP a fost realizat, în cadrul acestui proiect, de către SC Micronet Soft SRL Bistriţa.

Reorganizarea proceselor interne din cadrul companiei, gestiunea corectă şi completă a stocurilor, generarea de rapoarte specifice la fiecare nivel managerial, gestiunea corectă şi completă a proceselor de achiziţie şi vânzare sunt doar câteva dintre rezultatele acestui proiect, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Bonea, administratorul Elcom Internaţional.

Prezent la evenimentul de …închidere a proiectului, Vasile Bar, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a ţinut să-i felicite pe asociaţii firmei, dar şi pe salariaţi, pentru că au ştiut să fie în pas cu actualitatea, „cu ceea ce înseamnă economia de resurse şi atragerea finanţărilor europene”, mai ales că Elcom Internaţional finalizează cele de-al treilea proiect european. ”Este mare lucru ca firmele să apeleze la resurse externe, prin accesarea fondurilor europene. Sunt convins că nu va fi ultimul proiect, ci un imbold pentru următoarele activităţi, pentru ca firma să crească de la an la an. (…) Informatica ne obligă să ţinem pasul cu noutăţile”, a declarat Vasile Bar, amintind că Elcom este, în ultimii cinci ani, de fiecare dată pe prima poziţie în topul firmelor bistriţene de profil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5