Jumătate din primăriile bistriţene ar putea avea Registrul Agricol în format electronic

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va depune două proiecte cu finanţare europeană, în parteneriat cu primăriile din judeţ, pentru realizarea unui sistem informatic integrat destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, precum şi a altor servicii publice electronice destinate cetăţenilor.

Consilierii judeţeni vor dezbate miercuri cele două hotărâri pentru aprobarea celor două proiecte, sub titulatura “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor în cadrul unor unități administrativ - teritoriale din județul Bistrița-Năsăud”.

Valoarea totală a fiecărui proiect este de 6.734.605,00 lei, inclusiv TVA, în timp ce contribuţia proprie la cheltuielile eligibile care revine Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi partenerilor - reprezentând cota de 2% - este de 134.692,10 lei. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se obligă să asigure resursele financiare necesare implementării optime a proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale. În plus, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se angajează să suporte cheltuielile neeligibile ocazionate de implementarea proiectului, dacă va fi cazul.
***
La începutul lunii aprilie, a fost lansată sesiunea de depunere a proiectelor prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii economice, Axa III „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Perioada de înregistrare a propunerilor de proiecte se încheie în data de 5 iunie 2013.

Programul prevede realizarea unui sistem informatic integrat destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, precum şi a altor servicii publice electronice destinate cetăţenilor.

„Având în vedere faptul că primăriile judeţului nu deţin un astfel de sistem electronic integrat, precum şi infrastructura minimă care să susţină un asemenea sistem şi posibilitatea atragerii unor finanţări nerambursabile, considerăm că această oportunitate contribuie la dezvoltarea calităţii actului administrativ în scopul satisfacerii cerinţelor cetăţenilor. Solicitantul eligibil este Consiliul Județean ca lider de proiect, în parteneriat cu alte unităţi administrativ-teritoriale, ce au atribuţii de completare şi gestionare a Registrului Agricol. Rata maximă de cofinanţare din fonduri nerambursabile este de 98 %”, se arată în raportul întocmit de administraţia judeţeană.

Dacă vor fi declarate eligibile şi vor fi semnate contractele de finanţare, cele două proiecte vor fi implementate pe perioada unui an şi jumătate.

Comentarii

29/05/13 10:04
Un cititor ...

Ar fi imperios necesara initierea unei legi complementorii celor de reconstituire a proprietatilor... si de a se permite ca in baza "Titlurilor de proprietate" ( si sau... cu "Procesele verbale de punere in posesie..." ) emise... sa se faca intabularea din oficiu si fara taxa... al tuturor proprietatilor, pentru a se sti exact cine este proprietarul de drept si de fapt al acestora, doerece, actualmente, oamenii de "groaza" taxelor catre notari si impozitelor exagerat de mari catre stat, isi vand si-si instraineaza proprietatile unul altuia, cu acte neoficiale, sub semnatura privata... si statul a pierdut efectiv evidenta clara si eficienta al proprietatilor.
De asemenea, acolo, unde se constata ca proprietarii de drept nu-si lucreaza pamanturile si le lasa in paragina, sa fie confiscate si trecute in proprietatea privata a Statului Roman si redate in circuitul agricol, prin creerea de Ferme si Institutii de stat de productie,gestionare si administrare a lor . Pentru ce sa fie restituite proprietati, cuiva, care nu are alt interes decat sa le vanda "strainilor" ? Azi... maine... o sa fie toate proprietatile romanesti, vandute altora si o sa devenim "sclavi"... la noi in tara !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5