Modernizări informatice la Registrul Agricol

Consiliul Judeţean a semnat contractul de furnizare a echipamentelor şi serviciilor din cadrului proiectului de gestiune în sistem informatic a Registrului Agricol. De primul proiect de acest gen din judeţ beneficiază 15 primării, iar echipamentele vor fi furnizate de o firmă din Sibiu.
Câştigătoarea licitaţiei de implementare a proiectului a fost o firmă sibiană, care va realiza sistemul informatic. Contractul are o durată de 11 luni şi va trebui finalizat până în 16 august 2015. Este un proiect extrem de important, iar autorităţile judeţene şi cele locale vor avea mare grijă ca acest sistem să funcţioneze şi oamenii din primăriile beneficiare de acest sistem să fie pregătiţi să ofere oricui informaţiile pe care le solicită.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are în acest an două proiecte similare numite "Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud", ambele fiind finanţate de la Uniunea europeană şi având o valoare de 6,7 milioane de lei fiecare.
Primăriile incluse în primul proiect sunt cele din localităţile Sângeorz-Băi, Beclean, Năsăud, Lechinţa, Bistriţa Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Budacu de Jos, Cetate, Livezile, Leşu, Şieu, Monor, Teaca şi Milaş, iar în proiectul cu numărul 2 beneficiare sunt primăriile Bistriţa, Şintereag, Galaţii Bistriţei, Budeşti, Căianu Mic, Dumitra, Ciceu Giurgeşti, Şieu Odorhei, Tiha Bârgăului, Şieuţ, Romuli, Poiana Ilvei, Miceştii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Silivaşu de Câmpie şi Urmeniş.
Potrivit proiectelor în fiecare primărie din aceste localităţi se doreşte crearea unui sistem electronic de tip e-administraţie la nivelul CJ şi al primăriilor partenere, implementarea Registrului Agricol integrat cu structură interactivă de sistem informatic geografic, realizarea inventarului digital în mediu GIS al terenurilor, implementarea unei platforme comunicaţionale.
Firma din Sibiu va furniza echipamentele necesare unei bune implementări a acestui proiect. Mai exact, vor fi achiziţionate şase servere, 123 de UPS-uri, 15 calculatoare, 15 imprimante funcţionale, 15 drivere şi alte componente specifice.
Prin aceste proiecte se va crea un sistem informatic care să ajute cetăţenii, mediul de afaceri dar şi administraţia publică să poată avea un acces mai bun la informaţii legate de terenurile agricole şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5