Registru agricol, gestionat în format electronic, în 15 localităţi din judeţ

Consiliul Judetean Bistriţa-Năsăud implementează, în parteneriat cu 15 primării din judeţ proiectul “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud -proiect 1", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
          Valoarea totală a proiectului, care se va derula până în 24 iulie 2015, este de 6.734.605 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.599.912,90 lei( 98%). Contractul de finanţare a fost încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară III “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, APEL 3, a POS CCE.

***
          Proiectul se implementează în localităţile Sângeorz-Băi, Beclean, Năsăud, Teaca, Lechinţa, Bistriţa Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Leşu, Monor, Şieu şi Milaş.

          „Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza primăriilor partenere din judeţul Bistriţa-Năsăud cu privire la informaţiile din domeniul agricol.

          Vom avea un server la nivelul Consiliului Judeţean, care va fi conectat cu primăriile şi instituţii din MAI, ANCPI, Apia, Ministerul Finanţelor, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, iar conţinutul informaţional va avea date despre gospodării, suprafeţe, tipuri de culturi, instalaţii, unelte. Ne dorim foarte mult ca în continuare să venim cât mai aproape de cetăţean cu informaţia. Aşa cum vă spuneam şi data trecută (n.n. – la lansarea proiectului similar, derulat de CJ BN), îmi doresc foarte mult ca oamenii să nu mai facă deplasări din Monor, din Sângeorz-Băi, din Budacu de Jos sau din altă parte până la OCPI, la Bistriţa, ci să se poată duce la primărie şi să îşi poată lua informaţii”, a declarat, în cadrul conferinţei d elansare a proiectului, preşedintele Emil Radu Moldovan.  

          “Prin realizarea proiectului, se va avea în vedere crearea unui sistem electronic de tip e-administraţie la nivelul Consiliului Judeţean şi al primăriilor partenere pentru furnizarea de servicii electronice interactive noi, destinate cetăţenilor, mediului de afaceri şi administraţiei publice, folosind mijloace moderne IT. De asemenea, se urmăreşte eficientizarea activităţilor interne ale instituţiilor publice prin implementarea Registrului Agricol în format electronic şi sistemului GIS integrat cu Registrul Agricol la Consiliul Judeţean, pentru primăriile partenere”, a puncta managerul d eproiect Raluca Deac.         De asemenea, va fi realizat inventarul digital (GIS) al terenurilor de pe raza primăriilor partenere şi corelarea lor cu informaţiile din Registrul Agricol şi Impozite şi Taxe. 

          ***
          Alte 15 localităţi sunt partenere ale CJ într-un proiect similar. Este vorba despre Urmeniş, Silivaşu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Miceştii de Câmpie, Romuli, Poiana Ilvei, Şieuţ, Tiha Bârgăului, Budeşti, Şieu-Odorhei, Şintereag, Dumitra, Căianu Mic, Galaţii Bistriţei, Ciceu Giurgeşti. Procedurile sunt în derulare, menţiona preşedintele CJ.

Comentarii

19/03/14 10:32
Vizitator

Programul software pentru intocmirea si evidenta Registrului Agricol destinat PRIMARIILOR a fost elaborat sub forma unei aplicatii prin proiectul din Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii economice” 2007-2013 (P.O.S. 3.2.1). Pentru o informare corecta, in cazul de fata este vorba de implementarea la nivelul primariilor din judet a variantei “RegistrulAgricol APLICATIA SOFTWARE ON-LINE”.
Registrul agricol on-line poate fi implementat in doua moduri :
A. Pe un calculator din primaria dvs. In aceasta situatie calculatoarele din aparatul de specialitate vor utiliza programul in reteaua interna a primariei dvs (programul permite lucrul in retea putand fi folosit de mai multi utilizatori simultan)
B. Pe un server extern de pe Internet. In acest caz pentru primaria dvs este suficienta o conexiune la Internet si nu mai trebuie sa va preocupati de salvarea datelor sau de configuratia si intretinerea calculatorului pe care este instalat programul, probleme ce apar in cazul unui program care ruleaza local (si in aceasta situatie programul poate fi utilizat in retea de mai multi utilizatori simultan).
Vezi: http://www.proiectesoft.net; si selectati: Registrul Agricol.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5