O firmă din Sibiu va realiza sistemul informatic al Registrului Agricol pentru trei oraşe şi 12 comune din Bistriţa-Năsăud
Administratorul judeţului, Florin Moldovan, şi directorul Silvian-Gheorghe Sorici de la SC Sobis Solutions SRL au parafat contractul privind realizarea sistemului informatic a Registrului Agricol, în valoare de 5,154 milioane lei (fără TVA). Durata contrcatului este de 11 luni, termenul final fiind august 2015. În fapt, acesta prevede achiziţia de echipamente, softuri, servicii specifice şi alte dotări - servere, UPS, calculatoare, imprimante multifuncţionale, drivere pentru sisteme operare, şi alte componente specifice, aplicaţii informatice şi licenţe specifice, servicii d ementenanţă pe perioada implementării proiectului şi 5 ani post-implementare, servicii de conectare la infrastructura de broadband, servicii de instruire a personalului care va utiliza produsele software implementate şi a personalului care va asigura mentenanţa soluţiei.
***
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a menţionat, în cadrul evenimentului, că acest proiect este extrem de important pentru locuitorii judeţului, prin prisma interconectării cu bazele de date ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale APIA.
“Sper să se finalizeze în scurt timp şi celălalt proiect (n.n. – Registrul Agricol 2, cu alte 15 unităţi administrativ-teritoriale), ambele au o valoare de 3 milioane euro. Vom avea grijă ca acest proiect să fie un sistem funcţional. (…) Cineva care doreşte să cumpere teren în comuna Milaş nu va mai trebui să vină la OCPI Bistriţa-Năsăud, îşi va lua informaţia de la nivel local, al cui e tereneul, ce sarcini are etc. Sunt informaţii foarte utile pentru cetăţeni”, a punctat preşedintele Moldovan.
De cealaltă parte, reprezentantul Sobis Solutions a precizat că marele câştig al acestui tip de proiect este “trasabilitatea terenurilor”, în sensul că vor exista informaţii cu privire la proprietate. Firma din judeţul Sibiu va mai furniza astfel de sisteme şi pentru proiecte similare din alte judeţe, peste 1500 clineţo din zona administraţiei publice locale.
***
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud implementează, în parteneriat cu 15 primării din judeţ, proiectul “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud -proiect 1", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Beneficiare ale acestui proiect sunt, pe lângă administraţia judeţeană, oraşele Sângeorz-Băi, Beclean, Năsăud şi comunele Teaca, Lechinţa, Bistriţa Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Leşu, Monor, Şieu şi Milaş.
Valoarea totală a proiectului este de 6.734.605 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.599.912,90 lei( 98%). Contractul de finanţare a fost încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară III “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, APEL 3, a POS CCE.
Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza primăriilor partenere din judeţul Bistriţa-Năsăud cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale care să contrubuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole.
Citiţi şi:
- Jumătate din localităţile judeţului gestionează Registrul Agricol, în format electronic. Al doilea proiect a fost finalizat
- Registrul agricol, gestionat în format electronic, în 15 comune din judeţ
- Registru agricol în format electronic pentru 15 comune din Bistriţa-Năsăud
- Jumătate din primăriile bistriţene ar putea avea Registrul Agricol în format electronic
- Registru agricol, gestionat în format electronic, în 15 localităţi din judeţ
Adaugă comentariu nou