Elevi din Chişinău în „Tabără de creaţie” la „Corneliu Baba”

Un grup de elevi de la Liceul „Natalia Dadiani” din Chişinău, Republica Moldova, sunt prezenţi în frumosul Liceu de Arte Plastice „Corneliu Baba” din Bistriţa, condus, cu profesionalism, de către pictorul Macedon Retegan, unde 10 elevi din clasele VI-IX, împreună cu 2 profesori din Chişinău, îşi etalează calităţile de buni artişti plastici, în modernele ateliere ale liceului, în perioada 16-26 august 2014.
Tabăra de Creaţie – Artă plastică de la „Corneliu Baba” este o rampă de lansare pentru viitorii artişti plastici profesionişti, iar prof. de artă plastică Ştefan Rotaru şi prof. de istorie Vasile Gâtlan din Chişinău, îi îndrumă, modelează şi perfecţionează tehnica picturii şi prelucrării lutului, elevii executând frumoase şi captivante peisaje şi piese de ceramică.
Atât profesorii, cât şi eleva Cristina Costin, au subliniat faptul că beneficiază de condiţii excelente de creaţie, cazare şi programul taberei este unul incitant şi cu ofertă bogată de peisaje.
Şi-au exprimat dorinţa de a studia în Bistriţa, la renumitul liceu, le place oraşul, oamenii şi ospitalitatea, căldura specifică bistriţeană.
Un deosebit punct de reper şi de redare pe pânză îl reprezintă Turnul Bisericii Evanghelice.
În paralel, elevii liceului desfăşoară activităţi plastice sub îndrumarea şi supravegherea directorului Macedon Retegan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5