Elevi sătmăreni în tabără la Sângeorz Băi

Aşa cum mărturisesc elevii veniţi din toate colţurile ţării la Sângeorz Băi „Tabăra din staţiune este una excelentă, iar noi venim cu bucurie aici, unii suntem a treia oară pe aceste meleaguri mirifice cu oameni deosebiţi”.

Am stat de vorbă cu însoţitoarele unui grup de elevi din Satu Mare care mi-au spus că vin în taberele din judeţul Bistriţa-Năsăud de zece ani. „Aici, la Tabăra Sângeorz Băi, suntem pentru a treia oară. Anul acesta avem un grup de 28 de elevi din clasele II-VI, de la mai multe şcoli din municipiul Satu Mare: „Octavian Goga”, „Grigore Moisil”, „Constantin Brâncoveanu” şi Liceul Sportiv. Când au aflat că venim în tabăra din Sângeorz Băi toţi şi-au exprimat dorinţa de a lua parte, ştiind că aici vor beneficia de condiţii de masă şi cazare deosebite”, ne-au declarat prof. Rodica Olar şi prof. Ioana Iura de la Liceul „Octavian Goga” Satu Mare.

Tot de la dumnealor am aflat că pentru aceste condiţii excelente de masă şi cazare ţin să mulţumească, pe această cale, atât directorului taberei, cât şi echipei de la bucătărie… profesionişti desăvârşiţi. „Suntem antrenaţi în multe şi diversificate activităţi: excursii, tenis, fotbal, dar şi învăţăm. Facem o jumătate de oră de ortografie şi altă jumătate de oră pe zi de lb. engleză. Colega mea, prof. Ioana Iura, are un parteneriat şcolar cu elevii unei şcoli din Anglia de la care au primit o „paraşută” în jurul căreia desfăşurăm jocuri precum: „Pisica şi şoarecele”, „Salata de fructe”, „Peşte în plasă” la care, comenzile sunt în limba engleză, deci, învăţăm jucându-ne.

În această tabără ne-am propus două excursii: una la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, pe care am făcut-o joi, cu un autocar al firmei „Ani Tour”, ce ne-a asigurat condiţii excelente, şi o altă excursie la Valea Zânelor, sâmbătă. Cu toate că a mai şi plouat, elevii nu s-au plictisit deloc şi asta datorită organizării excelente a acestei tabere. Ne întoarcem luni după-amiază acasă la Satu Mare, cu bucuria de a fi întâlnit aici oameni deosebiţi cărora le vom duce dorul. Le mulţumim”, ne-a declarat profesor Rodica Olar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5