Elevii LPS , pe primul loc la Concursul Naţional de Proiecte Antidrog „Împreună”

În perioada 27 august -1 septembrie 2012, s-a desfăşurat la Eforie Sud faza naţională a Concursului de proiecte antidrog ,,Împreună”, care a reunit echipe din 37 judeţe ale ţării.

Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat, la acest eveniment, de echipa Liceului cu Program Sportiv, formată din elevii : Patricia Beliga, Carla Handel, Ştefan Lupu şi Daniel Moldoi. Aceştia au fost coordonaţi de profesorii: Silvia Bumbu, Lucian Alexa, Dana Harpa , Angela Şteopan, Iuliana Chilom şi Simona Pop, care i-a şi însoţit pe elevi la Eforie Sud.

Concursul a presupus derularea unui proiect antidrog în şcoală, în perioada martie-mai 2012, iar echipa bistriţeană a obţinut premiul I, ne comunică Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa.Năsăud.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 123 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv. Împreună cu aceştia, echipa a desfăşurat activităţi de informare asupra riscului consumului de tutun, alcool şi substanţe etnobotanice precum şi activităţi propuse ca alternative la consum.

Astfel, a fost organizată o vizită la secţiile Pediatrie şi Toxicomanie, ale Spitalului Clinic de Copii Cluj, dar şi o vizită de informare şi voluntariat la Mănăstrirea ,,Podul Coşnei”.

De asemenea, elevii au participat la competiţii sportive, excursii, drumeţii , dezbateri, au vizionat filme, au confecţionat fluturaşi, semne de carte, bannere şi pliante. Activităţile din cadrul proiectului au presupus şi organizarea de momente cultural-artistice, expoziţii de desene şi postere .

La faza naţională a concursului antidrog ,,Împreună”, echipajul LPS a prezentat în format powerpoint activităţile proiectului. Totodată, a pregătit un moment artistic şi un film cu părerile tinerilor despre consumul de tutun, alcool şi substanţe etnobotanice.

Elevii bistriţeni împreună cu profesorul însoţitor au mai participat la atelierele organizate de către formatorii naţionali şi au confecţionat un poster tematic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5