Drogul ucide! Noi alegem viaţa!

O problemă majoră a societăţii româneşti o constituie creşterea cererii de droguri în rândul populaţiei şi, îndeosebi, în rândul tinerilor. Elevii de la Liceul cu Program Sportiv au hotărât să participe si anul acesta la concursul naţional antidrog „Împreună“.
Proiectul cu titlul Drogul ucide! Noi alegem viaţa! propune derularea unei campanii de informare, sensibilizare, conştientizare şi responsabilizare a elevilor din ciclul liceal asupra efectelor negative ale consumului de tutun și alcool şi substanţe etnobotanice asupra stării lor de sănătate, precum și implicațiile deosebite în scaderea randamentului școlar şi performanței sportive. Proiectul doreşte să determine elevii sportivi consumatori şi potențialii consumatori de tutun şi alcool să participe la promovarea campaniei.
Echipa de proiect formata din 4 elevi din clasele a IX- a şi a X-a , coordonaţi de prof. Bumbu Silvia în colaborare cu profesorii Harpa Dana, Chilom Iuliana, Pop Simona şi Alexa Lucian au demonstrat ca impreuna pot schimba ceva. Printre activităţile propuse ca alternative la consumul de droguri s-au numărat crosul - competiţie la care s-au întrecut aproximativ 50 de elevi, dansul pentru o viaţă sănătoasă, spectacolul de teatru cu partenerii de la Liceul Emil Racoviţă din Baia Mare, excursii, dezbaterea cu tema Campaniile antidrog. Echipa de proiect a Liceului cu Program Sportiv va participa în curând la faza judeţeană a concursului antidrog.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5