Emil Dreptate publică poezii în Revista Veteranilor din Serviciile Române de Informaţii

Revista Veteranilor din Serviciile Române de Informaţii – „Vitralii” a ajuns la nr. 23 din anul 2015, fiind în anul VI de apariţie şi având un subtitlu „Lumini şi umbre”, fiind o publicaţie editată de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din SRI, director fiind col.(r) Filip Teodorescu şi consultanţi ştiinţifici – acad. Dinu C.Giurăscu, prof. univ.dr. Ioan Scurtu, dr. ist.Alex Mihai Stoenescu şi conf. univ.dr. Aurel V. David.
Spicuim din cuprinsul acestui număr şi vă propunem spre lecturare pentru lămuriri şi documentare: Editorial – Mesajul dir. SRI, dl. Eduard Hellvig, adresat Adunării Generale a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din SRI, Interviu cu col. (r) Filip Teodorescu, preşedintele ACMRR- SRI de Paul Carmen, Umbre pe imaginera Securităţii –extinderea supravegherii şi urmăririi informative în anii `70-`80 de Gl.bg.(r) Vasile Mălureanu, Opoziţia oamenilor de cultură faţă de regimul Ceauşescu de Gl.bg. (r) Vasile Mălureanu, Conducerea acţiunilor militare în decembrie 1989 de col..(r) Remus Macovei, Decembrie 1989, la Tecuci de col.(r) Gheorghe Măgdălinoiu, Justiţia, aşa cum trebuie să fie de Gl.bg.(r) Adrian Prundurel-Dumitrescu, Ameninţări, ameninţări de col.(r) Gheorghe Delurean, O diversiune stalinistă din anul 1931: introducerea alfabetului latin în Transnistria de dr. Aurel V. David şi În apărarea datelor secrete: maşina de scris, de col.(r) Liviu Găitan. Dintre cei care publică poezii îl amintim pe bistriţeanul Emil Dreptate.
O revistă care se vrea a pune pe tapet fapte, oameni, acţiuni şi activităţi, aşa cum au fost ele şi care merită lecturată, pe care o puteţi găsi la sediul sucursalei B-N a ACMRR-SRI.

Comentarii

05/08/15 13:31
Vizitator

Si ce-i rau in faptul ca un scriitor bistritean publica poezii intr-o revista a SRI. Cu atat mai mult cu cat in redactia revistei "VITRALII", caci despre aceasta este vorba, se afla in calitate de consultanţi ştiinţifici , nume ale unor personalitati de prestigiu precum academician Dinu C. Giurăscu, prof. univ.dr. Ioan Scurtu, sau istoricul dr.Alex Mihai Stoenescu.

05/08/15 13:52
marius

Nu e rau nimic, ce sa fie rau, am pus acest titlu pentru ca e vorba de un bistritean de al nostru. Daca ar fi ceva rau nu am mai promova revista de ani buni. E un lucru frumos, la fel ca si poezia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5