Emil Neia Lăcătuș: Vă cer tuturor romilor care ați revenit din zonele afectate de coronavirus să dați dovadă că aveți simț civic!

Scrisoare deschisă tuturor romilor din județul Bistrița-Năsăud

Președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș le cere tuturor romilor care s-au repatriat din zonele afectate de COVID 19 să respecte toate prevederile legale care se aplică în aceste cazuri.

„Vă cer tuturor romilor care ați revenit din zonele afectate de coronavirus să dați dovadă că aveți simț civic, că știți să respectați toate prevederile legale și protocoalele care sunt în vigoare odată cu declanșarea crizei Covid 19. Vă rog pe toți cei care sosiți în comunitățiile noastre din cele 15 comune să declarați din ce zonă ați venit și să vă autoizolați la domiciliu. Vreau să vă spun tuturor romilor că, trecem prin cele mai grele momente ale etniei noastre din ultimii 50 de ani, fiind cea mai vulnerabilă etnie la răspândirea coronavirusului, pentru că, între noi se regăsesc cel mai mare număr de persoane asistate social , care au un venit extrem de mic, venit din care nu își poate permite procurarea de produse de igienă personală și nici alimente corespunzătoare pentru hrană. Tot în cadrul etniei noastre, regăsim un număr mare de copii cu vârsta între 5-10 ani, care au nevoie de o alimentație pentru o imunitate corespunzătoare, de medicamente și nu în ultim rând, de produse de igienă personală(săpun, pastă de dinți, periuțe pentru dinți, produse de igienă corporală, etc)”, spune președintele Emil Neia Lăcătuș.

”Fac un apel către autoritățiile sanitare și către cele județene, municipale, orășenești și comunale să nu excludă comunitatea romă din planurile lor pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pentru că, acolo, avem cele mai multe persoane vulnerabile. În acest sens, cer să fiu contactat și  invitat la discuții, și împreună să găsim cele mai eficiente măsuri pentru gestionarea eficientă a situației. În asemenea momente dificile, societatea civilă, în general, ar trebui să se mobilizeze punând în practică, ordonat, un plan comun privind  combaterea cotaminării și răspândirii în comunitățile de romi a virusului COVID-19”, a conchis președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș.

 

 

Comentarii

19/03/20 09:11
cititor

Ma faceti SA RAD CU GURA PANA LA URECHI ... domnule draga !
" Simtz civic " (?!) ... la " disaporetzii " nostri ... fugari prin Evuropa , America sau altundeva aiurea ... care au tabarat indaratu-lea peste noi in tzara, ca lacustele peste culturi ... ?!
Pe toti astia, trebuie sa stam cu " ochii ca pe putelie " ... sa-i " hartzuim " si sa-i manam cu bota si cu parul din urma ca pe vite , ptr ca-s majoritatea niste mincinosi , au muncit ilegal pe unde au umblat si au facut tot felul de prostii, facandu-ne pe noi romanii de tot c*catul in majoritate si inapiati " acasa " nu le pasa ca-si infecteaza toata familia, prietenii, vecinii... pe noi toti ... ca-s " romani si hau drepturi " ... !
La banul public nu au contributi cu absolut NIMIC... si acuma umplu spitalele cu ei, pe banii nostri , la care am contribuit doar noi cei ramasi si am muncit aici... acasa si toate le platim NOI din contributiile noastre de asigurare sociala( scoli, spitale, pensii, concedii medicale... somaj... etc ) .
Plecand , in locul lor patronii au adus muncitori din strainatate care au ocupat majoritatea locurilor de munca . Acuma revenind " acasa " o sa-si suga ... " degetele " ... ca nu-i mai angajeaza nimeni nicaieri , nemaiavand nimeni incredere in ei ca nu fug inapoi imediat ce se linistesc treburile ( care mai scapa ... ) si iara ii lasa cu gura cascata pe patroni ... , banii or sa li se cam termine ... si sa vezi apoi frate " balamuc " in tzara asta ... !
Ma si " contramb " numa cand ma gandesc ce urmeaza , ca la toti astia nu le place sa munceasca in zootehnie sau agricultura ... unde mai sunt locuri de munca cat decat si unde ar putea sa se integreze si sa-si asigure macar lor necesarul traiului zilnic !
No amu, se pot bucura liberalii ca si i-au adus pe toti " acasa " ... sa poata vota !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5