Partida Romilor Pro - Europa Bistriţa-Năsăud te trimite la şcoală! Locuri disponibile în şcoli profesionale, licee şi universităţi

“Educaţia este calea spre succes” a devenit motto-ul Campaniei SOS - Copii romi în acest an, înscrierea acestora la şcoală fiind unul din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro - Europa Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Emil Neia Lăcătuş.

Potrivit preşedintelui Lăcătuş, copiii romi din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia în anul şcolar 2017-2018 de un număr de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judeţului pentru clasa a IX - a, alte 60 de locuri fiind alocate la şcolile profesionale. De asemenea, tinerii romi vor putea beneficia de 432 de locuri la universităţiile de stat din ţară,  din care 60 de locuri sunt la Universitatea Babeş- Bolyai. La Academia de Poliţie sunt alocate 8 locuri, 6 locuri la subofiţeri, la Cluj, şi 8 locuri la Şcoala de Poliţie de la Câmpina.

"Am încheiat şi pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, lucrurile fiind cât se poate de clare în acest sens. Voi merge în şcolile unde avem copii ai etniei noastre pentru a face cunoscută această ofertă. De asemenea, mă voi întâlni cu foarte multe familii pentru a le convinge să îşi trimită copiii la liceu”, spune Emil Neia Lăcătuş.

Emil Neia Lăcătuş mai precizează că termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie. "Dosarele se depun la inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Denes Balazs. În broşura primită, de la şcoală, sunt toate detaliile ce trebuie completate în dosarul privind locurile destinate elevilor romi», explică acesta.

Procesul de repartiţie este programat pentru ziua de vineri, 7 iulie, ora 10.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean. In  8 iunie, tot la Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor fi prezenţi directorii de şcoli din judeţ la o şedinţă la care va participa şi preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

“Fac un apel către părinţii elevilor de etnie romă:  Trimiteţi-vă copiii la şcoală, să prevenim combaterea cerşetoriei, abandonul şcolar ! Înscrieţi-vă  copiii la gradiniţă, la şcoală, pentru că educaţia este calea de succes“, transmite preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5