Eminescu nu e uitat nici la Palat

În ajunul zilei de 15 iunie, elevii Palatului Copiilor Bistrița au trimis-o mesager pe profesoara lor de creație literară, umplându-i brațul de flori, și cu destinație specială: pentru Poetul Mihai Eminescu.
În dimineața zilei de 15 iunie, la ora 9, aceeași profesoară și familia Bălan, mult apropiată Palatului, au mers la statuia lui Eminescu din Piața bistrițeană care-i poartă numele cu un aranjament floral, tot din partea cititorilor mai mici și mai mari, semn că nu au uitat de Luceafărul poeziei românești. Au citit versuri memorabile. La Biserica din apropiere băteau clopotele. În Anul Centenar, elevii creativi au fost la statuia Poetului, lună de lună, în data de 15, iar acum, aproape la fel, „din când în când”.
Mihai Eminescu a fost pomenit și azi la Biserică, fiind o zi specială pentru pomenirea celor adormiți. S-au împlinit astăzi 130 de ani de când Poetul nepereche a trecut la cele veșnice, dar el nu va fi niciodată uitat și datorită prietenilor lui, care-i citesc opera, care înalță rugăciuni pentru sufletul lui, cei care sunt cu el pe ger, ploaie, vânt și arșiță.

Laura Moldovan, clasa a VII-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5