Episcopul Benedict Bistrițeanul a binecuvântat Altarul de vară la Posmuș. Părintele Marin-Menuț Lărgean, iconom stravrofor cu dreptul de a purta cruce. Primarul Ionuț Cifor, distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie"

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 29 mai 2021, în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă Posmuș, Protopopiatul Bistrița.
Cu această ocazie, de la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat Altarul de vară, construit în proximitatea bisericii parohiale, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre robia păcatului, explicând că viața întru robie nu poate aduce bucurie, iar soluția este să rămânem în cuvântul Domnului.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea. La chinonic, interpreta de muzică populară Ioana Romanţi, din Reghin, fiică a satului, a cântat mai multe pricesne.
Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stravrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Marin-Menuț Lărgean, primarului comunei Șieu, Ionuț Cifor, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar doamnelor Claudia Băbuțan și Mihaela Todică le-a acordat diplome de aleasă cinstire.
Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale, a numeroși credincioși și a fiilor satului, cu respectarea regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.
Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5