Episcopul Macarie slujeşte acasă, în Bistriţa-Năsăud ( Teaca, Uriu, Dobric). PreSfinţia Sa va sfinţi Crucea Ţibleşului

Episcopul Macarie al Europei de Nord va fi prezent astăzi la Teaca, unde va avea loc Paraclisul Maicii Domnului, părintele paroh Vasile Motogna şi protopopul Alexandru Vidican, alături de credincioşi primind pe Preasfinţia Sa de la ora 19.00.
Duminică, Preasfinţitul va oficia Sfânta Liturhie la Biserica Ortodoxă din Uriu, iar mai apoi va sfinţi Crucea Ţibleşului, o cruce din piatră albă, înaltă de 3 m, ce a fost instalată la intersecţia drumului european cu drumul ce mergea pe Valea Ţibleşului, în Uriu.
O altă cruce, de această dată veche de sute de ani, este readusă în mijlocul credincioşilor dintr-un cimitir vechi la drum, într-o intersecţie din Ilişua. Urmează ca o altă cruce de piatră să fie instalată la Târgul Spermezeului.
Duminică după-masa, Episcopul se va afla la Mănăstirea Nicula, iar noaptea va ajunge la Mănăstirea Dobric, unde pe 15 august, începând cu ora 9.00, va fi în mijlocul credincioşilor de la Mănăstirea sub a cărui aripă a crescut duhovniceşte, oficiind Sfânta Liturghie de Hramul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului.
Reamintim faptul că pe 24 iulie, Episcopul a slujit acasă, în satul natal, la Hramul Sfintei Biserici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5