Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul, la hramul Bisericii„Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Bistrița, păstorită de pr. Ioan Bojor

În a doua zi după Bobotează, sâmbătă, când Sfinţii Părinţi ai Bisericii au rânduit a se prăznui Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit la Biserica „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Bistrița, cu prilejul hramului.
De la ora 10:00, la demisolul bisericii parohiale, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența oficialităților locale și centrale.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți pe tema „Chemarea lui Ioan, chemarea omului”. Ierarhul a arătat că, printre multe altele, de la Sfântul Ioan Botezătorul învățăm virtutea smereniei.
La finalul slujbei, preotul paroh Ioan Bujor a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i în dar o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși, precum și a oficialităților locale și centrale, în frunte cu deputatul Diana Morar și primarul municipiului Bistrița – Ioan Turc.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5